DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Spor dünyası Türkiye’deki saldırı sonrası ayaklandı

Spor dünyası Türkiye’deki saldırı sonrası ayaklandı

Beşiktaş’ta yaşanan bombalı terör saldırısında 30 polis ve 8 sivil hayatını kaybetti. Bunun akabinde spor dünyasından Türkiye’ye destek verdi.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasının akabinde Vodafone Arena’nın yanında ve Maçka parkında ard arda iki bombalı saldırı yapıldı. Bu saldırılarda 30 polis ve 8 sivil yaşamını yitirdi. Türkiye ve Dünya’daki spor camiası saldırıyı lanetlerken destek mesajları verdi.

4 büyükler terörü lanetledi

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor saldırı sonrası şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi ve terörü lanetlerken kararlılık mesajı verdi.Fenerbahçe yaptığı açıklamada “Yaşanan bu hain terör saldırısını lanetleyerek; ulusumuza, emniyet güçlerimize, resmi ve sivil güvenlik görevlilerine, stat ve Beşiktaş Kulübü çalışanlarına, taraftarlara ve bölge sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şehit düşen emniyet mensuplarına ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.” şeklinde ifadeler kullandı.Beşiktaş “Asla hedeflerine ulaşamayacak olan alçaklara karşı dimdik duracağız. Milletçe el ele vererek, vatanımıza yapılan saldırılara göğüs gereceğiz. Milletimiz terör belasını da bertaraf edecektir. Hain saldırıda kaybettiğimiz 7’si sivil, 30’u polis, 1’i kimliği tespit edilemeyen 38 şehidimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan 155 vatandaşımıza acil şifalar dileriz.” sözleriyle desteklerini iletti.Galatasaray desteklerini “Terör eylemini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Şehit düşen emniyet mensuplarımıza ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileriz. Bu insanlık dışı terör saldırısından etkilenen tüm vatandaşlarımıza, Beşiktaş ile Bursaspor camiasına ve taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” sözleriyle dile getirdi.Trabzonspor’da “Beşiktaş Vodafone Arena civarında gerçekleştirilen ve çevik kuvvetimizi hedef alan bombalı saldırıda yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor; başta emniyet mensuplarımız, Beşiktaş ve Bursaspor camiası olmak üzere tüm halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Teröre lanet olsun!” sözlerini kullandı.Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu terörü lanetlerken karşılaşmalardan önce 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasına karar verdi.

Birçok futbolcudan destek mesajı geldi

Saldırının ardından Sergio Ramos, Arda Turan, Mesut Özil, Samuel Eto’o, Alex de Souza, Moussa Sow, Faryd Mondragon,  Andre Moritz, Robin van Persie, Eren Derdiyok, Selçuk İnan, Martin Skrtel,  Adriano Correia, Mehmet Aurelio, Pascal Nouma, Miroslav Stoch, Cenk Tosun, Guti,  Simon Kjaer, Emre Çolak, Hakan Çalhanoğlu, Nordin Amrabat, Gökhan Gönül, Tolgay  Arslan, Caner Erkin, Ricardo Quaresma, Andreas Beck, Gregory van der Wiel, Marcelo Guedes, Vincent Aboubakar ve Gökhan İnler destek mesajları gönderdi ve terörü lanetledi.

Marca Gazetesi kapağında Türk bayrağına yer verdi

İspanyol spor gazetesi Marca bugünkü baskısında kırmızı renkteki logosuna beyaz ay ve yıldız ekleyerek yaşananlara sessiz kalmadı. Barcelona kulübü de Facebook hesabından Türkçe mesajla Türkiye’nin yanında olduklarını paylaştı.

İspanya’da 1 dakikalık saygı duruşunda duruldu

İspanya Profesyonel Futbol Ligi ve İspanya Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla La Liga başta olmak üzere tüm liglerden önce İstanbul’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasına karar verdi.

UEFA yayınladığı mesajla destek verdi

UEFA, “İstanbul’daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin alilerine başsağlığı diliyoruz. Bu korkunç saldırıyı kınayarak Beşiktaş ve Bursaspor kulüplerine desteklerimizi iletiyoruz.” şeklindeki mesajıyla destek verdi.