DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tc kimlik no ile vergi sorgulama nasıl yapılır?

Tc kimlik no ile vergi sorgulama nasıl yapılır?

Vergi borcu nasıl öğrenilir? Vergi borcu Tc kimlik no ile sorgulanır mı? Tc kimlik no ile vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet şifresi nasıl alınır? \r\n\r\n

Vergi borcu nasıl öğrenilir? Vergi borcu Tc kimlik no ile sorgulanır mı? Tc kimlik no ile vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet şifresi nasıl alınır?Vergi borcunuzu öğrenmek, ne kadar olduğunu sorgulamak için birkaç yöntem bulunmaktadır? Bunlardan biriside Tc kimlik no ile vergi borcu sorgulama işlemidir. Vergi borcu sorgulamalarınızı Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait internet sayfası üzerinden Tc Kimlik No ile birlikte öğrenebilirsiniz.Tenolojinin gelişmesiyle birlikte tüm vergi ve diğer işlemlerinizi online olarak sorgulamanız mümkün hale geldi.

Vergi borcunuzu Tc Kimlik No ile sorgulamak için tıklayınız 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalışıyoruz, vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var.” dedi.Açıklamalarına devam eden Maliye Bakanı Naci Ağbal,  “Bu paketin içinde değil. Vergi mükelleflerinin haklarını güçlendiren, vergi mükelleflerine kolaylık getiren bir çalışma yapıyoruz. Vergi alacakların tahsili ve özellikle bu tür yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalışıyoruz. Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var. Bu da önemli düzenleme, gönüllü vergi uyumuna teşvik eden düzenleme. Bu paketin içinde olmasa da diğer paketin içinde getireceğiz.” dedi.

Vergi Borcunu Online Ödeme Nasıl Yapılıyor?

Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait internet sayfasında bulunan  “İnternet Vergi Dairesi” hizmeti sayesinde dakikalar içinde vergi borçalrınızı sorgulayabilir, dilerseniz belirtilen bankaları kullanarak ödeme işlemlerinizi de yapmanız mümkün. Vergi borç sorgulaması yapmak için GİB İnternet Vergi Dairesi internet sitesine girdiğinizde sizden  Tc Kimlik No’nuzu, Doğum Tarihinizi, Anne kızlık soyadını girmeniz istenecektir. Girdiğiniz sayfadan borçlarınızı sorgulayabilir, ödemelerinizi yapabilir, vergi takvimi ve ödeme tarihleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-devlet ile vergi borcu sorgulama

Vergi borçlarınızı E-devlet aracılığıyla da takip etmeniz mümkün. E-devlet şifresine sahip kişiler kolaylıkla işlemlerini gerçekleştirebilir.Eğer E-devlet şifreniz yok ise, E-devlet şifresine sahip olmak için PTT şubelerine giderek 2 tl ücret ödediğiniz takdirde size ait olan E-devlet şifresine sahip olabiliyorsunuz. Aldığınız şifreyi online olarak değiştirebilir E-devlet sayesinde tüm borçlarınızı takip edebilirsiniz.