DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Terör saldırısının arkasından 12 yaşında bir çocuk çıktı

Terör saldırısının arkasından 12 yaşında bir çocuk çıktı

Almanya’da 12 yaşında bir Iraklı çocuk iki kez bombalı saldırı girişiminde bulundu. İki saldırı da başarısızlıkla sonuçlanırken, çocuğa karşı soruşturma başlatılmadı. Savcılık çocuğu radikalleştiren ve yönlendiren bir IŞİD üyesinin varlığından yola çıkıyor.

Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde 12 yaşında bir çocuğun başarısızlıkla sonuçlanan iki terör saldırısı girişiminde bulunduğu öğrenildi. Frankenthal Savcılığının aktardığı bilgiye göre Iraklı çocuk 5 Aralık günü aralarında noel pazarının da bulunduğu iki yerde çivili bombalı saldırı düzenlemek istedi.Yüksek savcı Hubert Ströber, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Ludwigshafen doğumlu çocuğun belediye binası yakınındaki bir fundalığa bir sırt çantası bıraktı. Çantanın içinde bir konserve kavanozu, kavanozun içinde ise yanıcı toz madde bulunuyordu. Kavanozun etrafı yapışkan bantla ve çivilerle sarılıydı.

ÇOCUK GENÇLİK DAİRESİNE TESLİM EDİLDİ

Ancak bu çocuğun ilk vukuatı değildi. Aynı çocuk 26 Kasım’da da noel pazarında bomba saldırısı girişiminde bulunmuş, ceza alacak yaşta olmadığı için hakkında soruşturma başlatılmamıştı. Çocukla şu an ilgilenen kurum ise gençlik dairesi. Savcılık en son saldırı girişiminden sonra da sadece çivili bombanın bulunması ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Savcılık soruşturmanın selameti açısından başka bilgi paylaşmadı.

PATLASAYDI ÇOK SAYIDA İNSAN ÖLEBİLİRDİ

Focus dergisinin haberine göre soruşturmacılar çocuğun terör örgütü IŞİD’in bilinmeyen bir üyesi tarafından radikalleştirildiği ve yönlendirildiği üzerinde duruyor. Bir diğer bilgiye göre 26 Kasım’daki saldırı girişimi patlayıcı madde ateş almadığı için gerçekleşememiş. SWR’in haberine göre de çocuk direktifleri ‘Telegram’ adlı mesajlaşma programı üzerinden almış.5 Aralık’ tarihindeki saldırı girişiminde ise aynı çocuk içinde belediye binası ile alışveriş merkezinin bulunduğu binanın yakınına bomba yerleştirdiği şüphesiyle aranmış ve ailesinin de rızası alınarak gençlik merkezine teslim edilmişti. Bombanın bulunduğu alan ise polis tarafından kapatılmıştı.Ludwigshafen şehrinin bağlı olduğu Rheinland-Pfalz Eyalet Suç Dairesinin verdiği bilgilere göre kavanozun içindeki materyal havai fişek ve eğlenirken kullanılan ve yanarken kıvılcım saçan mum benzeri çubuklardan oluşuyordu. Bombayı asıl tehlikeli hale getiren ise çivilerdi. Bu bomba da patlamadığı için ölen veya yaralanan olmadı. Bomba yoldan geçen biri tarafından bulundu.

ALMAN HALKI BÜYÜK BİR TERÖR SALDIRISINDAN KORKUYOR

Almanya’da bugüne kadar korkulan olmadı ve terör örgütleri tarafından büyük saldırılarda bulunulmadı. Ancak Alman halkı böyle bir ihtimalin büyük olduğu endişesini taşıyor. Başbakan Angela Merkel de (CDU) geçtiğimiz günlerde bu tehlikeye dikkat çekmişti. Terör örgütü IŞİD ile mücadelede elde edilen başarılardan dolayı saldırganlık seviyesinin arttığını anlatan başbakan, bunun bir sonucu olarak Almanya’da terör riskinin arttığını kaydetmişti.