DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Teslim olan muhalifler için flaş karar

Teslim olan muhalifler için flaş karar

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan teslim olan muhalifler için flaş karar. Beşar Esad teslim olacak tüm muhalif unsurlarının affedeceğini açıkladı.\r\n\r\n

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan teslim olan muhalifler için flaş karar. Beşar Esad teslim olacak tüm muhalif  unsurlarının affedeceğini açıkladı.

besar-esad

Suriye’nin resmi haber ajansı olan SANA’dan yapılan açıklama gündemi salladı. SANA’nın verdiği bilgiye göre Halep’te ordunun ilerleme kaydetmesi ve Rusya’nın sıkışan sivillerin kurtarılması için 3 koridorun açılacağı haberinin hemen ardından teslim olan muhalifler ile ilgili bomba açıklama geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 3 ay içinde silah bırakıp teslim olan muhalifleri affedeceğini açıkladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yayımladığı kararnamede “Adaletten saklanan silahlı firariler, kararnamenin yayınlanmasından itibaren 3 ay içinde teslim olup silahlarını ilgili adalet yetkililerine veya polise teslim etmeleri halinde sorumluluktan muaf tutulacaklardır.” ifadeleri yer aldı.

“Esad olduğu sürece sorun çözülmeyecek”

 Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirildiğini, Suriye ile de normalleştirmek istediklerini belirtti.

İngiltere’nin en etkin haber kanallarından biri olan BBC’ye röportaj verdi. BBC’ye konuşan Yıldırım’ın gündeminde Suriye’deki IŞİD sorunu, Türkiye-İsrail, Türkiye-Rusya, Türkiye-Suriye ilişkileri ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad vardı.Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-12-07 07:33:09Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comBinali Yıldırım’ın BBC’ye dün yaptığı konuşmada Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesini ‘vazgeçilmez hedef’ ilan etti.Yıldırım, konuşmada Esad’ı kastederek şu cümleleri dile getirdi:

“ESAD DEĞİŞMEDEN TÜRKİYE’DE HİÇ BİRŞEY DEĞİŞMEZ”

Yıldırım, IŞİD’in Suriye’den atılmasına rağmen sorununun hiçbir şekilde çözülmeyeceğini dile getirerek, “Esad orada olduğu sürece sorun çözülmeyecek, IŞİD’i yaratan Esad rejiminin tutumudur. Esad değişmeden Türkiye de bir şey değişmez” diye konuştu.Yıldırım, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“SURİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ NORMALLEŞTİRECEĞİZ”

“Amacımız Suriye ve Irak da dahil olmak üzere tüm komşularımızla iyi ilişkiler kurmak. Rusya ve İsrail’le ilişkilerimizi normalleştirdik. Eminim ki Suriye’yle ilişkilerimizi de normalleştireceğiz. Terörle mücadelede başarılı olmak için Suriye ve Irak’a istikrar gelmelidir” açıklamasında bulundu.

“BEŞAR ESAD ORADA OLDUĞU MÜDDETÇE…”

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’de bir şeylerin değişmesi için zamanın geçtiğini dile getirerek, “Muhakkak Suriye’de bir şey değişmeli ama her şeyden önce Esed değişmeli. Esed değişmeden Türkiye’de bir şey değişmez. Bir yanda Esed var bir yanda DEAŞ var. Yani‘Esed’i mi tercih edelim, DEAŞ’ı mi’ diye soruyorsanız, ikisini de tercih edemeyiz. İkisinin de gitmesi lazım. Diyelim ki DEAŞ’ı defettik, DEAŞ gitti. Esed orada olduğu müddetçe sorun çözülmeyecek. DEAŞ’ı yaratan Esed rejiminin tutumudur.” açıklamalarında bulundu.