DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tuğçe Albayrak’ın katili sınır dışı edilecek mi?

Tuğçe Albayrak’ın katili sınır dışı edilecek mi?

Bundan iki sene önce iki kıza tacizde bulunurken kendisini engelleyen Tuğçe Albayrak’ı darp ederek öldüren Sanel M. büyük ihtimalle hapisten çıkınca sınır dışı edilecek. Üç yıllık cezasını bitirmek üzere olan Sanel M.’in sınır dışı kararına bir itiraz hakkı daha var.Offenbach’ta 15 Kasım 2014 tarihinde üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak’ı öldüren Sanel M. büyük ihtimalle sınır dışı

Bundan iki sene önce iki kıza tacizde bulunurken kendisini engelleyen Tuğçe Albayrak’ı darp ederek öldüren Sanel M. büyük ihtimalle hapisten çıkınca sınır dışı edilecek. Üç yıllık cezasını bitirmek üzere olan Sanel M.’in sınır dışı kararına bir itiraz hakkı daha var.Offenbach’ta 15 Kasım 2014 tarihinde üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak’ı öldüren Sanel M. büyük ihtimalle sınır dışı edilerek Sırbistan’a gönderilecek. Wiesbaden İdari Mahkemesi Sanel M.’in sınır dışı edilmemek için mahkemeye sunduğu acil dilekçeyi kabul etmedi.Wiesbaden İdari Mahkemesi, Yabancılar Dairesi’nin Sanel M.’in yeni suçlar işleyebileceğine ve Almanya’da kalmasının kamu güvenliğini tehdit edeceğine yönelik öngörüsünü haklı buldu.

TUĞÇE ALBAYRAK KIZLARI TACİZDEN KORURKEN HAYATINI KAYBETTİ

Tuğçe Albayrak, 15 Kasım 2014 tarihinde Offenbach’taki bir restoranın tuvaletinde gece 03:30 sularında Sanel M. tarafından taciz edilen 13 ve 14 yaşlarında iki Alman kızı kurtarmak istemiş ve Sanel M. ile aralarında tartışma çıkmıştı.Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Sanel M.’nin attığı bir tokat darbesiyle 23. yaş gününü kutlamakta olan Tuğçe Albayrak komaya girmiş ve bir daha da uyanamamıştı.Sanel M. ise 2015 haziranında çıktığı Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde ölümle sonuçlanan adam yaralama suçundan dolayı genç yaşı da göz önünde bulundurularak üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

SINIR DIŞI OLMAMAK İÇİN BİR İTİRAZ HAKKI DAHA VAR

Suçu işlediğinde 18 yaşında olan ve şu an Wiesbaden’da gençlerin kaldığı bir cezaevinde yatan Sanel M., kasım ayında serbest kalacak. Bununla birlikte gencin daha erken çıkması da mümkün. Ancak sınır dışı edilirse Almanya’ya bir daha gelmesi imkânsız olacak.Bununla birlikte Sanel M.’in bu karara da itiraz etme hakkı var. Eğer bu hakkını kullanırsa Kassel’deki İdari Mahkeme’ye başvuracak.

SUÇUNU MAHKEMEDE KABUL ETMİŞTİ

Sanel M. dava esnasında Tuğçe Albayrak’ın ailesinden özür dilemiş ve “Ailesine nasıl bir acı verdiğimi tasavvur bile edemem.” demişti. M, sadece tokat attığını, bunun bir ölümle sonuçlanacağını ise hesap etmediğini de eklemişti.Albayrak’ın ailesi ise Sanel M.’e verilen cezayı çok az bulmuştu. Aile adına konuşan Tuğçe Albayrak’ın anneannesi Güler Yıldırım verilen kararı ailece adaletsizlik olarak gördüklerini söylemiş ve tüm ailenin Tuğçe’yle birlikte öldüğünü dile getirmişti.Tuğçe Albayrak’ın ölümü Almanya’da büyük yankı uyandırmış, hatta medeni cesareti ve acı ölümü sebebiyle Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un gündemine de girmiş, ancak kendisi için talep edilen Federal Liyakat Nişanı sahibi olamamıştı.