DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk işadamı İsmail Torun parası için öldürülmüş

Türk işadamı İsmail Torun parası için öldürülmüş

Almanyalı Türk işadamı İsmail Torun, önce kaçırılmış, ardından da öldürülmüş. Kaçırıldığı sırada oğlu ve arkadaşlarıyla belli miktarda para toplamak için irtibat kuran Torun’u üç Türk’ün öldürdüğü düşünülüyor. Polis bir kişinin daha ölümünden sorumlu tutulan bu üç zanlıyı tutukladı.  Almanya’nın ünlü Türk işadamlarından İsmail Torun’un ölümünün üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Polis soruşturmalar kapsamında iki erkek ve

Almanyalı Türk işadamı İsmail Torun, önce kaçırılmış, ardından da öldürülmüş. Kaçırıldığı sırada oğlu ve arkadaşlarıyla belli miktarda para toplamak için irtibat kuran Torun’u üç Türk’ün öldürdüğü düşünülüyor. Polis bir kişinin daha ölümünden sorumlu tutulan bu üç zanlıyı tutukladı.

 Almanya’nın ünlü Türk işadamlarından İsmail Torun’un ölümünün üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Polis soruşturmalar kapsamında iki erkek ve bir kadını zanlı oldukları gerekçesiyle tutukladı. Frankenthal Savcılığının verdiği bilgiye göre üç zanlı da Türk. Zanlıların cesedi 26 Kasım tarihinde cesedi bulunan 64 yaşındaki bir adamın ölümünden de sorumlu olabileceği düşünülüyor. 50 yaşındaki İsmail Torun parası için kaçırılmış, ancak niçin öldürüldüğü ise hâlâ meçhul.

İŞADAMI AİLESİNA ZARAR GELMEMESİ İÇİN KAÇIRILDIĞINI SÖYLEMEMİŞ

İsmail Torun’un oğlu Eyüp Torun,  Rhein Neckar televiyonuna yaptığı açıklamada, babasının öldüğünü Cuma günü öğrendiklerini ve cesedini de gördüklerini söyledi. Torun’un anlattığına göre babası salı günü planlı bir şekilde kaçırılmış. Ancak bunun fidye istenilen klasik bir kaçırma olmadığını anlatan Torun, bunun yerine babasının kaçırıldığı esnada belli miktarda parayı bir araya getirebilmek için kendisiyle ve arkadaşlarıyla irtibat kurmuş. Baba Torun kimsenin polise gitmemesi için de iş gezisinde olduğunu söylemiş. Baba Torun telefonda Berlin’deki bir arsa için para lazım olduğunu söylemiş. Oğul toruna göre bu babasının veya babasını kaçıranların uydurduğu bir hikâye. Perşembe günü ise irtibat kesilmiş ve baba Torun’dan sadece bir sms gelmiş.

EN AZ YARIM MİLYON EURO’LUK FİDYE İSTEMİŞLER

İsmail Torun’un yakınlarının verdiği bilgiye göre toplanmak istenen paranın miktarı belli değil. Ailenin bir ferdi medyada çıkan ‘1 Milyon Euro’luk miktarın doğru olmadığını, ancak yarım milyon Euro’luk bir miktarın kesin olduğunu söyledi. İsmail Torun’un istediği paranın kendisine gönderilip gönderilmediği, gönderilmediği için mi öldürüldüğü ile ilgili herhangi bir bilgi ise yok.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEYECEK DERECEDE YARASI YOKTU

Bilinen tek şey Torun’un ideolojik veya dini sebeplerle değil, para yüzünden kaçırıldığı ve öldürüldüğü. İşadamının oğlu Eyüp Torun, babasının cesedinde ağır yaralar olduğu ile ilgili haberleri ise yalanladı. Cesedi kendisinin de gördüğünü ve medyada çıkan haberlerde anlatıldığı gibi kimliği teşhis edilemeyecek derecede ağır yaraya şahit olmadığını ifade etti.

İSMAİL TORUN 200 KİŞİYİ ÇALIŞTIRIYORDU

Geçtiğimiz cuma günü Bad Durkeim‘da cesei bulunan İsmail Torun, Ludwigshafen-Friesenheim’da bulunan Torun Grubu’nun kurucusu ve yöneticisi idi ve inşaat, izolasyon tekniği ve ticaret sektöründe faaliyet gösteriyordu. 200 kişiyi iş sahibi yapan Torun’un cenazesi pazar günü Ludwigshafen’de kılınan cenaze namazından sonra defnedilmek üzere memleketi Samsun’a nakledilmişti.