DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk takımlarının maçlarında saat değişikliği!

Türk takımlarının maçlarında saat değişikliği!

UEFA, Türkiye’de kış saatinin kaldırılmasıyla maçların geç başlayacağını düşünerek maçlarda saat değişikliği yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de kış saati uygulamasının kaldırıldığı ve kış aylarında da yaz saatinin kullanılacağı açıklanmıştı. Bu kararla birlikte Türkiye ile Avrupa arasında 3 saatlik bir fark ortaya çıktı. Hal böyle olunca bu durum futbolu olumsuz etkilemişti. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimizin bazı maçlarının 23.00’da başlama durumu ortaya çıkmıştı. UEFA ise Türk takımlarını düşünerek Türkiye’de oynanacak maçlarında saat değişikliği yaptı.

Türkiye’deki maçlarda saat değişikliği yapılacak

UEFA maçların geç başlayacağını göz önüne alarak maç saatlerini 2 saat daha erken başlamasına karar verdi. Azerbaycan, Rus takımlarının maçları saat farkı nedeniyle daha erken başlıyor. UEFA bu ülke takımlarının arasına Türk takımlarını da ekledi. Bu uygulama 1 Kasım’da itibaren Türkiye’de oynanacak maçları kapsıyor. Uygulamadan Beşiktaş, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor yararlanabilecek.

Hangi maç hangi saatte başlayacak?

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde maçlar 2 saat daha erken başlayacak peki hangi karşılaşmalar bu uygulamaya tabi tutulacak.UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş’ın 2 maçı daha erken bir saatte başlayacak.Saat değişikliği yapılan karşılaşmalar:1 Kasım Salı: Beşiktaş – Napoli 20.4523 Kasım Çarşamba: Beşiktaş – Benfica 20.45Fenerbahçe’de bu takımlardan biri. UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe’nin de maçları değişti.Saat değişikliği yapılan karşılaşmalar:3 Kasım Perşembe: Fenerbahçe – Manchester United 21.0024 Kasım Perşembe: Fenerbahçe – Zorya Luhansk 19.00Büyük bir başarıya imza atarak UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimizden Osmanlıspor ve Atiker Konyaspor’un maçlarıda saat değişikliğine uğrayan maçlar arasında.Saat değişikliği yapılan karşılaşmalar:8 Aralık Perşembe: Atiker Konyaspor – Gent 19.008 Aralık Perşembe: Osmanlıspor – Zürih 19.00