DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye ve Avusturya arasında soğuk rüzgarlar esiyor

Türkiye ve Avusturya arasında soğuk rüzgarlar esiyor

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Viyana Büyükelçisini geri çağırmasıyla Avusturya ve Türkiye arasında neler oluyor sorusunu akla getirdi.\r\n\r\n

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Viyana Büyükelçisini geri çağırmasıyla Avusturya ve Türkiye arasında neler oluyor sorusunu akla getirdi.Mevlüt Çavuşoğlu, Viyana Büyükelçisini geri çağırmasını “Avusturya İslam düşmanlığının merkezi haline geldi. Viyana Büyükelçimizi istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya çağırdık” sözleriyle yorumladı.Moldova Dışişleri Bakanı Andrei Galbur’la bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu bakanlık konutunda gerçekleşen toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Mevlüt Çavuşoğlu, “Avusturya ile ikili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin normal sürdürülmesinin zemini ortadan kalkmıştır. O nedenle Avusturya maslahatgüzarını bakanlığımıza çağırarak tepkimizi gösterdik. Aynı şekilde Viyana Büyükelçimizi de istişareler ve Avusturya ile ilişkilerimizi gözden geçirmek için Ankara’ya çağırdık. İkili ilişkilerimizde biz de duyarsız kalmayacağız, bazı adımlar atacağız. Biz onlar gibi iki yüzlü olamayız. Terörün her türlüsüne karşıyız. Ama onlar bazı terör örgütlerine karşı ama Türkiye’ye saldıran terör örgütlerine destek veriyorlar. Ama biz ikili ilişkilerimizde başka tedbirler alacağız. O anlayış şu anda ortadan kalkmıştır. Önümüzdeki süreçte atacağımız adımları sizlerle paylaşacağız. Bize nasıl yaklaşırlarsa biz de kendilerine öyle yaklaşacağız.”dedi.

Türkiye ve Avusturya arasında gerginliğe sebep olan o yazı

viyana-havalimanindaki-o-yaziİki ülke arasındaki gerginliğe Viyana Havalimanı’n da yazan ‘Türkiye 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor’ yazısı oldu. Viyana Büyükelçisi bu duruma karşı protesto olarak Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ‘Türkiye 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor’ yazısının Türkiye’nin itibarını zedelediğini ifade etti.