DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘Türkiye ile birlikte yas tutuyoruz’

‘Türkiye ile birlikte yas tutuyoruz’

Dün yaşanan Cizre’deki hain terör saldırısı için ABD’den “Türkiye ile birlikte yas tutuyoruz” mesajı geldi.\r\n\r\n

Dün yaşanan Cizre’deki hain terör saldırısı için ABD’den “Türkiye ile birlikte yas tutuyoruz” mesajı geldi.Cizre Çevik Kuvvet Müdürlüğü binasına yapılan bombalı saldırıda 11 polis şehit oldu. Patlamanın ardından Cizre cehennem yerine döndü. PKK’lı hain teröristler Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne bomba yüklü kamyonla hedef aldı. 11 polis şehit olurken, 78 kişi de yaralandı.

ABD’den ‘Cizre’ mesajı

abd-cizreCizre’deki hain saldırıya ilişkin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass,  “NATO müttefikimiz Türkiye ile birlikte yas tutuyor; terörü yenmeye dair ortak taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz” ifadesinde bulundu.Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi John Bass, twitter üzerinden “Bu sabah Cizre’de düzenlenen korkunç terör saldırısını kınıyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye ile birlikte yas tutuyor; terörü yenmeye dair ortak taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz” şeklinde mesajı yayımladı.

Şırnak Valiliğinden ilk açıklama!

Şırnak Valiliğinden gelen ilk açıklamada, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK’lı teröristler içi bomba yüklü kamyon ile hain bir saldırı düzenledi.

11 POLiS ŞEHiT, 78 YARALI

cizre-saldiriBomba yüklü kamyonun patlaması ile birlikte Çevik Kuvvet Müdürlüğü büyük hasar gördü. Çevik kuvvet şube müdürlüğü binası kullanılmaz hale geldi. Edinilen ilk bilgilere göre saldırı da 11 polis şehit oldu ve 2 polisin durumununda ağır olduğu öğrenildi. 78 kişi ise ağır yaralı olarak tedavi altına alındı.

AA muhabiri olay yerinden açıklama yaptı

cizre-saldiri2

Cizre’deki Anadolu Ajansı Muhabiri Abidin Yel;“Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK’lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.Patlama sonrası Şırnak – Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu.”

YAYIN  YASAĞI GETİRİLDİ

Patlamanın hemen ardından RTÜK’ten gelen karar ile olaya ilişkin yayın yasağı getirildi. İşte RTÜK’ten gelen o açıklama; “26 Ağustos 2016 tarihinde Cizre’de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 26.08.2016 tarih ve 02795 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür.”