DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na saldırı

Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na saldırı

Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na ellerinde yanıcı maddeler bulunan kişiler tarafından saldırıya uğradı. Olay ile ilgili hemen soruşturma başlatıldı.Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na yapılan saldırı ile ilgili Başkonsolosluk kaynaklarından bilgi verdi. Kaynaklarda alınan bilgilerde İsviçre’de bulunan Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na Çarşamba gecesi saat 00.30 sularında yanıcı maddelerle saldırı düzenlendi. Saldırıda havai fişek kullanıldı. Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na saldırı Havai fişeklerle düzenlenen saldırıda

Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na ellerinde yanıcı maddeler bulunan kişiler tarafından saldırıya uğradı. Olay ile ilgili hemen soruşturma başlatıldı.Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na yapılan saldırı ile ilgili Başkonsolosluk kaynaklarından bilgi verdi. Kaynaklarda alınan bilgilerde İsviçre’de bulunan Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na Çarşamba gecesi saat 00.30 sularında yanıcı maddelerle saldırı düzenlendi. Saldırıda havai fişek kullanıldı.

Türkiye’nin Zürih Başkonsolosluğu’na saldırı

Havai fişeklerle düzenlenen saldırıda başkonsolosluğun cam ve duvarlarında ciddi anlamda maddi hasar oluştu. Saldırının hemen ardından olay yerine gelen polis saldırı ile ilgili soruşturma başlattı. Polisin başlattığı soruşturma kapsamında çevredeki tüm kamera kayıtları incelemeye alındı. Ve saldırıya tanık olan vatandaşların kendilerine en yakın karakola giderek ifade vermeleri istendi.

Türk okuluna silahlı saldırı : 7 kişi kaçırıldı!

 Nijerya’daki bir Türk okuluna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının sonrasında aralarında öğrencilerin de bulunduğu 7 kişi kaçırıldı.Nijerya’nın Ogun eyaletindeki eli silahlı bir grup, bölgede bulunan Türk okuluna silahlı saldırı düzenledi. Alman Basın Ajansı DPA’nın konu ile ilgili olarak yer verdiği haberde, düzenlenen saldırıda 2 öğrenci ve 5 okul personelinin kaçırıldığı belirtildi. Nijerya polisi ise rehin alınan 7 kişiden birinin Türk öğretmen olduğu açıklandı.

Türk okuluna silahlı saldırı düzenlendi

Ogun Eyaleti Polis Sözcüsü Abimbola Oyeyemi, kaçırılan 7 kişi ile ilgili olarak silahlı grubun polisle yada yetkililerle irtibata geçmediklerini açıkladı. Ogun Eyaleti Polis Sözcüsü Abimbola Oyeyemi, “Kurbanların yara almadan serbest kalmasını sağlamak ve zanlıları adalet önüne getirmek için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını” dedi.Yaşanan bu olay dünya basınında yer aldı. Suudi devlet haber ajansı SPA da bu habere yer verdi. Haberde  isminin Lale Uluslararası Okulları olduğu öğrenilen kurumun müdürü Yunus Emre Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganların okulun arka bahçesindeki tellerin altından tünel kazarak içeri girdiğini tahmin ettiklerini açıkladı. Müdür Doğan ayrıca, “Alarmlarının devreye girdiğini duyan ve güvenlik görevlilerimizi gören silahlı saldırganlar, güvenlik personeline ateş açarak kaçmayı başardı,” açıklamasında bulundu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.Türk okulundan kaçırılan 7 kişiden 5’nin kadın olduğu, üçünün danışman, birinin aşçı ve son kişinin de öğretmen olarak çalıştığı belirtildi. Türk öğretmeninin adı açıklanmazken saldırıyı üstlenen kimse de olmadı. Okul çalışanlarının çoğunun Türk ve Nijeryalılardan oluştuğu ifade edildi.