DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Windows güncellemesini yükledi 10 bin dolar tazminat aldı

Windows güncellemesini yükledi 10 bin dolar tazminat aldı

ABD’nin California eyaletinde Teri Goldstein isimli kullanıcı Windows’un izinsiz güncelleme yaptığını iddia ederek tazminat davası açtı.
Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde bir kullanıcı Windows’a kendisinden habersiz güncelleme gönderdiğini iddia ederek dava açtı. Güncellemeden sonra bilgisayarının kullanılmaz hale geldiğini belirten kullanıcı Microsoft’a açtığı davayı kazandı.
Microsoft, Teri Goldstein’e 10 bin dolar tazminat ödeyecek. Microsoft mahkeme masraflarından kaçınmak için kararın temziye götürülmeyeceğini açıkladı.
Teri Goldstein kendinin yıllardır windows 7 kullandığını ve kendi isteği dışında bilgisayarının windows 10’a yükseltildiğini, yükseltmenin ardından bilgisayarının kullanılamaz hale geldiğin söyledi. Bilgisayarında işlerini halledemeyen Golstein, yazılım devi Microsoft’a açtığı davayı kazandı.
Seattle Times gazetesinde yer alan habere göre, Teri Goldstein daha önce windows 10 diye birşey duymadığını ve güncelleme yapılıp yapılmayacağını kimsenin kendisine sormadığını kaydetti.

Windows güncellemeleri nasıl kapatılır?

Teri Goldstein gibi problemler yaşamamak içi wind0ws güncellemelerini nasıl kapatılır?

  • 1. adım; İlk olarak “Çalıştır”ı açmamız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için Windows + R tuşunu veya başlat menüsüne çalıştır yazınız.
  • Çalıştır’a services.msc yazın.

1

  • Services.msc yazıp tamam butonuna bastıktan sonra hizmetler sekmesi açılacak.

2Açılan sekmede Windows Update seçeneğini seçin ve üstüne gelip mouse ile sağ tuşa basın. Açılan pencerede durdur seçeneğine tıklayın.3Ardından Windows Update seçeneğinin Özellikler kısmına tıklayın. Açılan pencerede “Başlangıç Türü’ni Devre Dışı” olarak değiştirin.Bu işlemleri yaptıktan sonra sekmeleri kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.4Bu işlemlerden sonra Windows Update siz çalıştırmadığınız sürece çalışmaz ve güncellemeleri yüklemez.(İşletim sistemindeki bir çok sorun gelen güncellemeler ile düzeltildiği için update özelliğini kapatmanızı tavsiye etmiyoruz.)