DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yahoo hack skandalıyla yine gündemde! 1 milyar hesap daha çalındı

Yahoo hack skandalıyla yine gündemde! 1 milyar hesap daha çalındı

Yahoo hack skandalıyla yine gündemde. Üstelik bu defa açıklama kendisi tarafından geldi. Geçtiğimiz aylarda 500 milyon kullanıcıların bilgilerinin çalındığını açıklayan Yahoo, yine hacklendi. Bu defa tam 1 milyar kullanıcıların bilgileri hackerlerin eline geçti.Yahoo bu defa açıklamayı kendi yaptı. 2013 yılının Ağustos ayında gerçekleştiği açıklanan olayda tam 1 milyar kullanıcının isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum

Yahoo hack skandalıyla yine gündemde. Üstelik bu defa açıklama kendisi tarafından geldi. Geçtiğimiz aylarda 500 milyon kullanıcıların bilgilerinin çalındığını açıklayan Yahoo, yine hacklendi. Bu defa tam 1 milyar kullanıcıların bilgileri hackerlerin eline geçti.Yahoo bu defa açıklamayı kendi yaptı. 2013 yılının Ağustos ayında gerçekleştiği açıklanan olayda tam 1 milyar kullanıcının isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri ve şifrelerinin çalındığı söylendi. Yahoo 500 milyon hesabın bilgileri çalındığında yaptığı açıklamayı tekrarladı ve kullanıcıların güvenlikleri için şifrelerini değiştirmelerini önerdi.Hacklenen kullanıcılar arasında ABD hükümetinde ve ordusunda çalışan 150.000 kişinin olduğu söylendi.41 yaşındaki Marissa Mayer 2012 yılında Yahoo’nun başına geçmişti. Beklenilen başarıyı bir türlü yakalayamayan Mayer’in başı hack skandallarından kurtulmadı. Hack skandallarıyla sürekli gündeme gelen Yahoo, Telekomünikasyon şirketi Verizon tarafından satın alınacaktı. Hack skandallarının şirketin geleceğini tehlikeye sokacağı düşünülüyordu.  Verizon, son gelişmelerin ardından Yahoo ile görüşmeleri sürdürdü.Trum zirvesine Yahoo davet edilmemiştiŞifreleme uzmanı Bruce Schneier, Yahoo hakkında yaptığı açıklamada Yahoo’nun işleri eline yüzüne bulaştırdığını ve Güvenlik konusunu yeterince ciddiye almadıkları şimdi açıkça ortaya çıktığını söylemişti.Yahoo hack skandallarıyla sürekli düşüş yaşıyor. Günden güne değer kaybeden Yahoo’nun ilerleyen günlerde daha da değer kaybedeceği düşünülüyor.  2012 yılında şirketin başına geçen Marissa Mayer, rakipleri karşısında resmen erimişti.Ayrıca son hack olayı patlak vermeden birkaç saat önce, Silikon Vadisi’nden çeşitli firmaların temsilcileri ve ABD’nin müstakbel Başkanı Donald Trump’ın katılımıyla New York’ta gerçekleşen zirveye Yahoo davet edilmemişti.

YAHOO’DAN AÇIKLAMA: KANUNLARA UYUYORUZ

Yahoo yetkilileri 500 milyon kullanıcıların hesabı çalındığında “Yahoo, kanunlara uyan bir şirkettir ve ABD yasalarına itaat etmektedir.” açıklamasında bulunmuştu.

YAHOO KULLANICILARININ BİLGİLERİ HACKLENMİŞTİ

Şirketin yaptığı açıklamada hackerların Yahoo ağında olduğuna dair bir bulgunun olmadığına ve siber saldırının aydınlatılması için resmi makamları başvuru yapıldığı açıklandı.Kullanıcı bilgilerinin korsanların elinde olduğunu açıklayan Yahoo, kullanıcılarına şifrelerini değiştirmesini tavsiye etti.

200 MİLYON YAHOO KULLANICISININ BİLGİLERİ SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

Yahoo tarafından iki yıl sonra yapılan itiraftan önce ilk haberler Ağustos ayında bir dergisinde çıkmıştı. Söz konusu dergi yaklaşık 200 milyon Yahoo kullanıcısının bilgilerini internet üzerinden satışa çıkarıldığını duyurmuştu.