DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yavuz Sultan Selim köprüsü açıldı

Yavuz Sultan Selim köprüsü açıldı

Yavuz Sultan Selim köprüsü bugün görkemli bir şekilde açılıyor. Türkiye’nin gurur tablosu olan bu proje Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlıyor. \r\n\r\n

Yavuz Sultan Selim köprüsü bugün görkemli bir şekilde açıldı. Türkiye’nin gurur tablosu olan bu proje Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan köprünün açılışına çok sayıda dünya lideri katıldı.Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Yavuz Sultan Selim köprüsü dün hizmete girdi. Dünya’nın en uzun ve geniş köprüsü adını taşıyan Yavuz Sultan Selim köprüsünün uzunluğu 1408 metre, genişliği ise 59 metre olarak hesaplandı. Bunun yanı sıra 322 metre uzunluğundaki kulesi ile bir ilke imza atıyor.

39 ayda tamamlanan dev proje

yavuz-sultan-selim-koprusuYavuz Sultan Selim köprüsünün açılımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman ve Başbakan Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşecek. Açılış töreni saat 16.00’de başlayacak. 29 mayıs 2013’den bu yana tam 39 ayda tamamlanan Yavuz Sultan Selim köprüsü “dünyanın en geniş köprüsü” olarak anılıyor.İstanbul’un 3. köprüsü Yavuz Sultan Selim’in üzerinden 8 şerit karayolu, 2 şerit tren yolu ve yaklaşık 20 bağlantı yolu ile boğazı kesecek.

31 Ağustos’a kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;”Bir müjde veriyorum size. Buraya az harcamalar yapılmadı, adil olacağız. 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak””Köprünün temelini büyük bir coşkuyla attık. Dalgalarını geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Biz yapacağız dedik ve işte Halep oradaysa arşın burada, yaptık. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün adını siz koydunuz. Boğazın altından bir Marmaray var. İnşallah 20 Aralık’ta da Avrasya Tüneli’nin açılışını yapıyoruz. Açılışını yaptığımız köprüyle denizin üzerinden üçüncü defa kıtaları birleştiriyoruz. Bu köprü hem tekerlekli, hem raylı geçişi sağlaması açısından öncü bir köprü. Bu köprü dünyada birçok yayınlara öncü olacak. Dünya filmleri buralarda çekilecek, bunu göreceksiniz. İnşallah Kanal İstanbul’un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Çanakkale Köprüsü’nün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye kıskanıyorlar bizi, işte bunlardan dolayı. 3. havalimanını da 2018’de açacağız. Üç katlı büyük İstanbul tüneli de var. Ekonomide tüm göstergeler olumlu yönde seyrediyor.12-13 yaşında çocukları canlı bomba olarak kullanıyorlar. Bunlar Müslüman falan değil. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler, ama bu oyunu da biz bozacağız.26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinin 945. yıldönümü ve 1922’de Büyük Taarruz’un başladığı tarih o yüzden bugun açıyoruz.