DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yemek yaparken hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler

Yemek yaparken hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler

Kadınlar için mutfakta vakit geçirmek son derece önemlidir. Hem üretmek hem de yeni şeyler keşfetmek için kadınlar mutfağı son derece önemserler. Tabii bunları yaparken titizliklerinden ve alışkanlıklarından da taviz vermezler. Onlar için küçük de olsa bazı detaylar hayatta olduğu gibi mutfakta da çok önemlidir. Bu yazımızda biz kadınların yemek yaparken hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgileri araştırdık

Kadınlar için mutfakta vakit geçirmek son derece önemlidir. Hem üretmek hem de yeni şeyler keşfetmek için kadınlar mutfağı son derece önemserler. Tabii bunları yaparken titizliklerinden ve alışkanlıklarından da taviz vermezler. Onlar için küçük de olsa bazı detaylar hayatta olduğu gibi mutfakta da çok önemlidir. Bu yazımızda biz kadınların yemek yaparken hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgileri araştırdık ve sizler için derledik. Umarız bu bilgiler sizlerin de hayatını kolaylaştırır.

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik bilgiler 

  • Mutfakta tariflere bakarken yemek kitabının kirlenmemesi için kitabı açıp şeffaf bir naylon poşetin içine koyabilirsiniz. Böylece tarifi okurken ve tarifi uygulamaya başladığınızda kitabı kirlenmekten korumuş olursunuz.
  • Yine mutfakta eliniz kirli ve telefon çalıyor. Ne yaparsınız? Elinizi bir naylon torbanın içine sokup telefonu öyle açarsanız hem telefona cevap vermiş olursunuz hem de sonradan telefonu temizlemek zorunda kalmazsınız.
  • Evde pütürsüz ve akışkan kıvamlı bir salata sosu yapmak ister misiniz? Bunun için tarifinizdeki bütün malzemeleri  ve 1 tane de buz küpünü bir kavanoza koyup kavanozun kapağını kapatın. Ardından bir süre hızlı hızlı çalkalayın. Buz küpünü çıkarıp ve sosunuzu servis yapabilirsiniz.
  • Haşladığınız sebzelerin haşlama sonrasında rengini koruması için sebzeleri süzüp bir müddet bol buzlu suda (15-20 saniye kadar) bekletin.
  • Domateslerin kabuğunun kolayca soyulması için kaynar suda 20 saniye kadar bekletmeniz yeterli olacaktır..
  • Bakliyatları pişirirken köpürmesini engellemek için yemeğin suyuna 1 kaşık tereyağı koyun. Hem lezzetli hem de köpüksüz olacaktır.
  • Reçel yaparken kaynamaya başladığında 1 çay kaşığı tereyağı  ilave etmek reçelin köpürmesini engeller ve reçeli daha parlak yapar.
  • Sert limonları ılık suda 5-10 dakika bekletirseniz ve sıkmadan önce tezgahın üstünde üzerine hafifçe bastırarak yuvarlarsanız suyunu rahatça sıkabilirsiniz.
  • Dereotu doğrarken kesme tahtasını mutlaka ıslatın ki kuru tahta dereotunun suyunu çekmesin.
  • Misafirleriniz için özenle hazırlayacağınız böreklerin daha lezzetli, kıvamlı ve çıtır çıtır olmasını istiyorsanız pişirmeden önce birkaç saat mutlaka buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonrada önceden ısıtılmış fırında güzelce pişirin.
  • Tereyağını eritirken içine bir damla da zeytinyağı eklediğinizde tereyağınız yanmayacaktır.
  • Meyve salatası için soyup hazırladığınız muzları 10 dakika kadar sıcak suda tutup,  sonra da soğuk suya attığınızda uzun süre rengi kararmaz.