DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yine bir TIR’lı terör saldırısı!

Yine bir TIR’lı terör saldırısı!

Geçtiğimiz haftalarda Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan TIR saldırısının ardından ikinci TIR’lı saldırı da Kudüs’te yaşandı. Saldırıda en az 4 ölünün olduğu ifade edildi. Kudüs’ün en bilindik caddelerinden birinde bir grup askerin üzerine kamyon sürüldü. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ve yaklaşık 15 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan TIR saldırısının ardından ikinci TIR’lı saldırı da Kudüs’te yaşandı. Saldırıda en az 4 ölünün olduğu ifade edildi.

Kudüs’ün en bilindik caddelerinden birinde bir grup askerin üzerine kamyon sürüldü. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ve yaklaşık 15 kişinin de yaralandığı ifade edildi. İsrailli yetkililer ise bu olayı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdi.

Saldırı 4 kişiyi hayattan kopardı!

Askeri bir grubun üzerine sürülen TIR’lı saldırıya ilişkin  İsrail Eğitim Bakanı Neftali Bennett, bir açıklamada bulundu. İsrail Eğitim Bakanı Neftali Bennett, yaptığı açıklamada hayatını kaybeden 4 kişiden 3’ünün İsrailli kadın askerlerden olduğunu ve dördüncü kişinin de henüz kimliğinin tespit edilemediğini aktardı. Kimliği tespit edilemeyen kişinin de genç bir erkek olduğu açıklandı.Saldırıyı gerçekleştiren zanlının askerlerin otobüsten inip çantalarını aldıklarını esnada kamyonla aralarına daldığını ve geri vites alıp biraz geri çekildikten sonra tekrardan üzerine sürdüğü belirtildi. Olayın ardından konuşan Israil polis sözcüsü Micky Rosenfeld, “daha sonra teröristin silahla vurularak direksiyon başında öldürüldüğünü” dedi.Almanya’da yaşanan saldırı ise şöyleydi..

Berlin’deki noel pazarında can pazarı..

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir tırın noel pazarına girmesi sonucen az dokuz kişi hayatını kaybetti, en az elli kişi de yaralandı. Polis sözcüsünün AFP haber ajansına aktardığına göre olay henüz gerçekleştiği için fazla bilgi yok. Ancak Alman Haber Ajansı dpa’ya konuşan bir diğer polis sözcüsü olayın bir saldırı sonucu gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

İLK BULGULAR SALDIRIYA İŞARET EDİYOR

Polis twitter hesabı üzerinden de olay hakkında acil duyuruda bulundu ve Breitscheidplatz meydanında bir tırın sebep olduğu olaydan bahsetti.Olay Almanya saati ile 20:00 sularında, çok sayıda insanın yaklaşan noel vesilesiyle uğradığı Charlottenburg semtindeki noel pazarında gerçekleşti. Alman medyasında yer alan ilk haberlere göre tır Polonya plakalı ve şoför olay yerinden kaçtı. Ancak polis, bütün bulguların bunun bir saldırı olduğuna işaret ettiğini söylüyor.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Olayi Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesinin hemen yakınında meydana geldi. Olay yerine gelen polis Breitscheidplatz meydanını büyük ölçüde kapattı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Saldırı ihtimali büyük olduğu için polishayvanat bahçesi de içinde olmak üzere birçok yerde olası yeni saldırılara karşı nöbet tutuyor.