DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yine İlkay Gündoğan yine talihsizlik!

Yine İlkay Gündoğan yine talihsizlik!

Manchester City’nin Watford ile oynadığı Premier Lig maçında Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan büyük bir talihsizlik yaşadı.

Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan paçasını sakatlıklardan bir türlü kurtaramıyor. Son oynanan maçta sakatlanan oyuncu oyundan çıkmak zorunda kaldı.Manchester City’nin Watford ile oynadığı ve 2-0 kazandığı maça ilk 11’de başlayan İlkay ilk yarının son anlarında Nordin Amrabat tarafından bir müdahaleye maruz kaldı. Müdahalenin sonunda İlkay Gündoğan sakatlandı. Pep Guardiola 44.dakikada oyuncusunu çıkardı ve yerine Fernando’ya bıraktı. Gündoğan oyundan çıkarken göz yaşlarını tutamadı. Guardiola oyuncusunu saha kenarında teselli etti.

SEZONU KAPATTIĞI VARSAYILIYOR

Talihsiz futbolcunun diz bağ dokusundan sakatlandığı aktarılırken sezonu kapattığı varsayılıyor. Maç sonunda İlkay’ın durumuyla ilgili konuşan Katalan çalıştırıcı Pep Guardiola futbolcunun uzun bir süre sahalardan uzak kalacağını açıkladı.

SAKATLIKLAR NEDENİYLE 2 TURNUVA KAÇIRMIŞTI

İlkay Gündoğan’ın Borussia Dortmund forması giydiği dönemlerde de sıkça sakatlıklarla boğuşmuştu. 2013-14 sezonunun başında Augsburg ile oynanan Bundesliga maçında sakatlanmış ve omurga sıkışması nedeniyle sezonu kapatmıştı. Gündoğan bu sakatlık nedeniyle 2014 Brezilya Dünya Kupası’nı da kaçırmıştı. Geçen sezon bir talihsiz sakatlık daha yaşayan oyuncu bu kez de Almanya’nın Euro 2016 kadrosunda yer alamamıştı. Ayrıca sezonun ilk maçlarında da Manchester City’i yanlız bırakmak zorunda kaldı. Alman futbolcu tam formasına kavuşmuşken sakatlanmasıyla yine sahalarda uzak kalacak.

OLDUKÇA İYİ GİDİYORDU

Bu sezon Manchester City takımına transferi gerçekleşen İlkay Gündoğan ilk maçlarda takımını yanlız bırakmak zorunda kaldı. Ancak sakatlıktan çıkarak formasına kavuşan futbolcu iyi bir geri dönüş yaparak formasına kavuştu. Gündoğan ilk maçını Şampiyonlar Ligi gruplarında M’gladbach karşısında oynadı ve 1 asist yaptı. İlk golünüyse Bournemourh ile oynanan Premier Lig maçında geldi. Takımıyla 16 maça çıkan İlkay Gündoğan 5 gol ve 3 asistle takımına katkı sağladı. Son oynanan Watford maçında 44 dakika sahada kalabilen futbolcu sakatlık nedeniyle oyundan çıkma zorunda kaldı. Sezonu kapattığı varsayılan Gündoğan’ın tam geri dönüş tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak.

GUARDIOLA’NIN DİRETMESİYLE CITY’E TRANSFER OLMUŞTU

Borussia Dortmund ile başarılı bir kariyer geçiren İlkay, geçtiğimiz sezonlardan Pep Guardiola’nın ilgisini üzerine çıkmayı başardı. Bayern Münih’ten ayrılarak Manchester City’nin başına geçen Guardiola transfer listesinin başına Gündoğan’ı yazdı. Bonservisine 27 milyon avro ödenen İlkay Gündoğan, City’e transfer oldu.