DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yunus Mallı, Süper Lig’de oynamayı düşünüyor mu?

Yunus Mallı, Süper Lig’de oynamayı düşünüyor mu?

Milli futbolcu Yunus Mallı geleceği ile ilgili Fanatik Gazetesi’ne konuştu.

Bundesliga ekiplerinden Mainz’da geçiren Milli futbolcu Yunus Mallı kariyerinin ilerleyen yıllarındaki düşüncelerini paylaştı.

10 numara pozisyonunda daha etkiliyim

Fanatik Gazetesi’nde yer alan bir röportajda sorulan soruları cevaplayan Yunus Mallı bu sezon iyi bir futbol sergilediğini söyledi. Ancak bu iyi futbolu sezona yayması gerektiğini de sözlerine ekledi. Freiburg maçında kulübü adına Bundesliga’daki 29.golünü kaydederek Mohammed Zidan’ın rekorunu egale etti. Bir gol daha kaydetmesi halinde Bundesliga’da Mainz adına en fazla gol kaydeden futbolcu olacak. Milli futbolcu en büyük hedefinin bu olduğunu açıklamalarına ekledi.Ofansif olarak her mevkide forma giyebildiğini söyleyen Yunus Mallı en etkili olduğu mevki olarak 10 numara pozisyonunu gösterdi.

Şimdilik, Türkiye’yi düşünmüyorum

Kariyerine Almanya 1.Futbol Ligi Bundesliga’da devam eden yıldız futbolcu Süper Lig’den gelecek olası bir teklife kapısının şimdilik açık olmadığını ancak ileride gelecek herhangi bir teklifi düşünebileceğini dile getirdi. Milli futbolcu şu anda Avrupa’da kalmaya odaklandığını söyledi. Almanya’da mutlu olduğunu ve kariyerini burada devam ettireceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye’nin gelişmesi altyapıdan geçiyor

Yunus Mallı, Türk futbolunun kademe kaydedebilmesi için daha iyi bir altyapıya ihtiyaç olduğunu söylerken Almanya’daki altyapı şeklinden örnekler verdi.6 yaşındayken M’Gladbach altyapısında futbola başlayan Yunus Mallı 15 yaşına dek burada altyapı eğitimi aldı. Milli futbolcu M’gladbach’da oldukça profesyonel bir altyapı sistemi olduğunu ve bunun kendisinin gelişiminde büyük bir etken olduğunu söyledi.

Almanya’yı seçtikleri için büyük takımlarda oynamıyorlar

Yunus Mallı, Almanya’daki gurbetçi futbolcuların Türkiye yerine Almanya’yı seçmeleriyle ilgili de konuştu. Mesut Özil ile İlkay Gündoğan’ın Almanya’yı seçtikleri için büyük takımlarda oynamadıklarını vurgulayan Mallı en büyük örnek olarak Arda Turan’ı gösterdi. Türkiye için oynamanın bu konuda dezavantaj olmadığını söyledi.

Messi, Ronaldo’nun önünde

Son yıllarda Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo arasındaki rekabette röportajda yer verilen konularda biriydi. Sorulan Messi mi Ronaldo mu sorusu üzerine örnek aldığı bir futbolcunun bulunmadığını ancak büyük futbolcuları izleyerek neler yaptıklarına baktığını söyledi. Messi ve Ronaldo’nun dünyanın en iyi isimleri olduğunu ancak Messi’nin Ronaldo’ya göre biraz daha iyi olduğunu söyledi.