DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yurt dışında nikah işlemleri için gerekli belgeler

Yurt dışında nikah işlemleri için gerekli belgeler

Yurt dışında yabancı bir kişi ile nikah işlemleri için hangi şartlar gereklidir? Yurt dışında evlenmek için gerekli belgeler nelerdir? Yurt dışında yabancı bir kişiyle evlenmek için neler yapılmalı? Yurt dışında yabancı kişi ile evlilik için gerekli belgeler Türk vatandaştan nikah işlemleri için istenen gerekli belgeler– Evlendirme ehliyet belgesi (bekar belgesi)- Nüfus kayıt örneği- Uluslararası doğum

Yurt dışında yabancı bir kişi ile nikah işlemleri için hangi şartlar gereklidir? Yurt dışında evlenmek için gerekli belgeler nelerdir? Yurt dışında yabancı bir kişiyle evlenmek için neler yapılmalı?

Yurt dışında yabancı kişi ile evlilik için gerekli belgeler

Türk vatandaştan nikah işlemleri için istenen gerekli belgeler– Evlendirme ehliyet belgesi (bekar belgesi)- Nüfus kayıt örneği- Uluslararası doğum kayıt örneği- İkametgah belgesi- Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopileri/asılları- 4 adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş)Yabancı vatandaştan istenen gerekli belgeler– Bekar olduğuna dair belge- Kimlik belgesi- Doğum sertifikası- 2 veya 4 adet fotoğraf- 6 adet International Coupon (Uluslararası posta pulu)Yurt dışında evlilik işlemleri nasıl yapılır?Yukarıda belirtilen evraklar hazırlandıktan sonra bulunduğunuz ülkedeki konsolosluğa giderek evlenme başvuru formunu doldurup evraklar ile birlikte teslim edersiniz. Daha sonra ise Evlilik Ehliyet Belgesi, Uluslararası Doğum Kayıt Belgesi ve Kayıt Örneği ile birlikte ”… şahsın ülkemiz ve konsolosluğumuz açısından evlenmesinde bir sakınca yoktur” yazısı alınır.

Evlenme ehliyet belgesi nedir?

Evlenme ehliyet belgesi, nüfus idareleri tarafından düzenlenmektedir. Bu belge, kişinin tam künyesini ve evlenmesine herhangi bir engel olmadığını göstermektedir. Aynı zamanda bekarlık belgesi oalrakta bilinen belgeyi, nüfus müdürlüklerinden temin edebilirsiniz.