DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yurt dışında Türk okulları açılacak

Yurt dışında Türk okulları açılacak

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, yurt dışında Türk okulların açılacağını hakkında önemli açıklamalarda bulundu.\r\n\r\n

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, yurt dışında Türk okulların açılacağını hakkında önemli açıklamalarda bulundu.11. Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayı toplantısı Macaristan’da düzenlendi. Düzenlenen toplantıya katılan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’den önemli açıklamalar geldi. Şeref Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada ”Devletimizden böyle bir talimat geldiği takdirde bunu hayata geçirebilecek kapasitedeyiz” dedi.15 temmuz gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişiminin sonrasında yurt dışında yaşayan vatandaşlar öğrencilerine yeni okul arayışına geçti. Yunus Emre Enstitüsünün, Türk dilinin öğretilmesi ve Türk kültürünün tanıtılması için adımlar atılacağını ifade etti. Ve ”Enstitümüze yoğun bir müracaat var. Biz şu an kanunun bize verdiği yetki çerçevesinde Türk dili ve kültürü hakkında dersler ve etkinlikler yapıyoruz. Özellikle Balkanlarda velilerin talepleri doğrultusunda Türk ailelerin çocuklarına yönelik Türkçe kursları, eğitimi, Türk kültürü, ahlak ve davranış gibi dersler ve etkinlikler düzenliyoruz ama asıl ihtiyaç duyulan şey, özellikle FETÖ okullarından çocuklarını alan ailelere okul imkanı sunabilmek.” dedi.

Yurt dışında Türk okulları açılacak

yurt-disinda-turk-okullari-acilacakYunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, yurt dışında okuyan öğrenciler için okul açma konusundaki yeni adım atacağını söyledi. ”Biz de bir an önce Maarif Vakfı’nın faaliyete girmesini bekliyoruz. Ama Maarif Vakfı şu an kurulma aşamasında. Biz Yunus Emre Enstitüsü olarak Balkanlar ve Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede teşkilatlanmamızı tamamladığımız için yardımcı olabiliriz. Okullaşma aşamasını ilk etapta Yunus Emre Enstitüsü üzerinden yapabiliriz. Maarif Vakfı teşkilatlanmasını tamamladıktan sonra oraya da devredebiliriz. Devletimizden böyle bir talimat geldiği takdirde bunu hayata geçirebilecek kapasiteye sahibiz.”