DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
20.000 İngiliz pasaportu IŞİD’in elinde mi?

20.000 İngiliz pasaportu IŞİD’in elinde mi?

20.000 İngiliz pasaportunun kaybolması ile birlikte İngiliz halkı korkuya kapıldı. Peki kayıp olan bu pasaportlar IŞİD’in eline mi geçti?

20.000 İngiliz pasaportunun kaybolması ile birlikte İngiliz halkı korkuya kapıldı. Peki kayıp olan bu pasaportlar IŞİD’in eline mi geçti?2014 yılının Nisan ayıyla 2015’in Mart ayını kapsayan tarihler arasında kayıp olan pasaport sayısının 20.000’e ulaştığı açıklandı. Kayıp listesine girmiş veya çalınmış olarak kayda geçen pasaportların IŞİD’e bağılı teröristlerin eline geçtiği bildirildi. İngiliz halkını ayağa kaldıran bu iddiaya ilişkin Daily Star gazetesi çarpıcı bir başlıkla manşetlere çıktı. Daily Star gazetesi güne ‘Sarhoş İngilizlerin pasaportları IŞİD teröristlerinin eline düşüyor’ sözleriyle çıktı.

HER PASAPORT BiN STERLİN’E SATILIYOR

pasaport-ingilizDaily Star Gazetesi’nin verdiği bir diğer bilgi ise İspanya’da 5 bin 132 İngiliz pasaportunun çalındığı detayıydı. 5 bin 132 İngiliz pasaportunun 2014 yılının Nisan ayıyla 2015’in Mart ayı aralarında çalındığına da dikkat çekti. IŞİD’e bağlı teröristlerin pasaport çalma işlemi için vatandaşları dikkatle takip ettiğini ve hemen harekete geçtiklerinin vurgusunu yaptı. Özellikle tatil yeri olan Magaluf’u kendilerine hedef olarak belirlediği ve burada çaldıkları pasaportları bin sterlin değerinde sattıklarını açıkladı.Kimlik Hırsızlığı Merkezi yetkilisi Eva Velasquez çalınan pasaportların IŞİD’e satıldığını ve hırsızların bu kötü durumu hiç umursamadıklarını ifade etti. Kimlik Hırsızlığı Merkezi yetkilisi Eva Velasquez, “Turistler tatile çıktıklarında kendilerinin ve evraklarının güvenliğini çok da önemsemiyorlar. Hedefteler ve takip ediliyorlar. Para, mücevher ve diğer değerli eşyalarını koruma altına alıyorlar, ancak kimlik bilgilerine gerekli önemi göstermiyorlar. Bu konuda önemli bir adım atmak zorundayız. Kimlik bilgilerini çalarak satmak, kara borsa da çok kazançlı bir iş” dedi.