DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2017 yılında çıkacak 5 akıllı telefon

2017 yılında çıkacak 5 akıllı telefon

2017 yılında hangi telefon modelleri piyasaya sürülecek? İşte teknoloji severlerin merakla beklediği 5 akıllı telefon… HTC 11 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağı tahmin ediliyordu ancak HTC, telefonu fuarda tanıtmama kararı aldı. Nisan ayında piyasaya sürüleceği düşünülüyor. İşlemci olarak Snapdragon 835 tercih edilirken 4 ile 6 GB arası ram olacağı konuşuluyor. 12 MP arka kameraya 8 MP

2017 yılında hangi telefon modelleri piyasaya sürülecek? İşte teknoloji severlerin merakla beklediği 5 akıllı telefon…

HTC 11

Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağı tahmin ediliyordu ancak HTC, telefonu fuarda tanıtmama kararı aldı. Nisan ayında piyasaya sürüleceği düşünülüyor. İşlemci olarak Snapdragon 835 tercih edilirken 4 ile 6 GB arası ram olacağı konuşuluyor. 12 MP arka kameraya 8 MP selfie kamerası eşlik edecek. Ekranın ise 5.5 inç büyüklüğünde olması bekleniyor. HTC, daha önceki modellerde ses kalitesiyle dikkat çekiyordu, yeni modelde ses noktası olarak ne alınacak merak konusu.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung, geçtiğimiz yıl Note 7 ile büyük bir fiyaskoya imza atmıştı. Patlamalarla gündeme gelen telefon firmanın başına dert açmıştı. Note 8’de S Pen üzerinde hoparlör olacağı yönünde kuvvetli iddialar var. Bir önceki modeldeki gibi iris tarayıcı ve parmak izi okuma özellikleri yeni modelde de yer alacak. 4K olacak ekranın boyutu büyük olasılıkla daha da büyüyecek. 6GB RAM ve 4600 mAh değerinde batarya telefonda bulunacak. Sistem kapasitesi için kullanıcıların önünde 64GB ve 128GB seçenekleri olacak.

Xiaomi MI 7 veya MI 6

Çin’den ülkemiz de dahil olmak üzere dünyada geniş yankı uyandıran Xiaomi’nin MI7 modeli en çok beklenen telefonlardan biri. MI7’nin resmi olmamakla birlikte yüksek ihtimalle şunlar olacak; 5.3 inç ve 4K ekran, işlemci Snapdragon 820 işlemci, 4GB RAM, 25 MP arka ve 8 MP ön kamera, 2900 mAh gücünde batarya. Bu modelle birlikte Xiaomi, Samsung ve Apple’a rakip olabilir.

Samsung Galaxy S8/S8 Plus

Hakkında pek çok dedikodula dillendirilen Samsung Galaxy S8, yine beklenen telefonlar arasında. Galaxy S8’in bazı özellikleri kesinleşti. Çarşamba günü lansman sonrası dedikoduların gerçek olup olmadığı belli olacak. 12 MP arka ve 8 MP ön kamere bulunacak, 5.8 ya da 6.2 inç ekran super amoled olacak. 4GB ram ve 64GB depolama alanı yer alacak. Bataryada yine 3000 mAh bulunacağı düşünülüyor. Bu tür durumlar cihaz çıkmadan tam olarak belli olmuyor. Snapdragon 835 ve Exynos 9 ile işlemci de iki farklı versiyon tercih edildi.

iPhone 8

Dünya hiç kuşkusuz en çok iPhone 8’i merak ediyor. İsmine güvenen Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 7 ile pek de başarılı oldu diyemeyiz. Kullanıcılar kablosuz şarj ya da tasarımda bazı yenilikler bekliyor. A11 çipset olacak ve su geçirmez cam patenti cam gövdeli bir model beklentisi oluşturuyor. Komple cam ekran ve digital crown (Apple Watch gibi kenar düğmesi) olacağı söyleniyor. Telefonun tanıtımı Eylül’de yapılacak.