DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2018 uzman erbaş alımı ne zaman yapılacak? İşte başvuru tarihi ve koşulları

2018 uzman erbaş alımı ne zaman yapılacak? İşte başvuru tarihi ve koşulları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2018 yılında da uzman erbaş alımı yapmaya devam edecek. Peki uzman erbaş olmak için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? Ne kadar uzman erbaş alımı yapılacak? İşte 2018 yılında yapılacak uzman erbaş alımı hakkında merak edilen herşey. 15 Temmuz 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan başarısız darbe girişimi sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2018 yılında da uzman erbaş alımı yapmaya devam edecek. Peki uzman erbaş olmak için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor? Ne kadar uzman erbaş alımı yapılacak? İşte 2018 yılında yapılacak uzman erbaş alımı hakkında merak edilen herşey.

15 Temmuz 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan başarısız darbe girişimi sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan, örgüt ile bağlantısı bulunan binlerce rütbeli personel açığa alındı. Bunun ardından oluşan açığı kapatmak için TSK uzman erbaş alımı yapmaya devam ediyor.

2018 YILINDA TSK 40 BİN PERSONEL ALACAK

2018 yılında TSK bünyesine ne kadar, Uzman Erbaş, Subay, Astsubay, Sözleşmeli Er Alımı yapılacağı belli oldu. Toplamda 40 bine ulaşan kadro dağılımının 20 bin 595 sözleşmeli er, 3 bin 755 subay, 5 bin 375 astsubay, 13 bin 213 uzman erbaş olacak. Bayan Astsubay alımı için belirlenen sayı henüz netleşmedi. 2017 yılında 15 bin 450 personel alımı yapan Mili Savunma Bakanlığı bu sayıyı 2018 yılında 40 bine çıkardı.

Askerlik görevini yapmayanlar uzman erbaş olabilir mi?

2018 yılında askerlik görevini yapmayanların da belirli eğitimi aldıktan sonra Uzman Erbaş olması bekleniyor. Bu konu henüz bir netlik taşımazken, Şuan askerlik görevini yapan ve başvuru koşullarını yerine getiren herkes uzman erbaş olmak için başvuru yapabilir.

2018 Uzman Erbaş başvuru koşulları

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
(Orta okul mezunları da uzman erbaş alımı için başvuru yapabiliyor. Belirtmekte fayda var seçilmeleri durumunda yüksek ihtimal piyade komando olarak göreve başlıyorlar)

c. Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak.

ç. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibariyla yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak.

d. Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak,

f. En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.

g. Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

ğ. Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

h. Verilen ceza, ertelense, seçenek yaptırımlara çevrilse, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilse veya affa uğrasa dahi; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasniî, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayri tabiî mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçları ile askerlik hizmeti sırasında firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148 inci maddesinde yazılı suçlardan mahkûm olmamak,

ı. Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan adlî veya askerî mahkemeler tarafından otuz günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûm olmamak,

i. Taksirli suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm olmamak.

j. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

k. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak.

l. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak.

2018 uzman erbaş alımı ne zaman yapılacak?

Yukarıda belirtilen koşulları yerine getiren kişiler 20 Mart 2018 tarihinde internet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru koşullarını yerine getiren, uzman erbaş mülakatlarına girmeye hak kazanan adayların listesi Mayıs ayında www.jandarma.tsk sitesinde açıklanacak. Uzman erbaş seçme sınavları ise 08 Mayıs 2018 tarihinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde yapılacaktır. Sahil Güvenlik Akademisi’nde bir takım mülakatlardan geçen adaylar başarılı olması durumunda, yetkili hastanelere sevk edilerek, sağlık raporu almaları sağlanır. Sağlık sorunu bulunan adayların uzman erbaş olması mümkün değildir.