DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Deodorantlardaki gizli tehlike!

Deodorantlardaki gizli tehlike!

Deodorant kullanımının sağlığa zararı varmıdır? Deodorant kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte ter önleyici ürünlerle ilgili tüm sorular ve cevapları..

Özellikle yaz aylarında hemen herkesin yanından ayırmadığı deodorantalardaki gizli tehlike nedir? Deodorantlar kanser yapar mı? Deodorantlar tehlikeli mi?Yapılan araştırmalara göre, deodorant kullanımının tümör oluşumuna kadar ilerleyebileceğini gösterdi. Deodorantlarda bulunan alüminyum tuzlarının kansere yol açabileceği konusunda “Ter önleyicilerin içerisinde bulunan kimyasal maddeler vücut için gerçekten zararlı olabilir” uyarısı yapılmıştı. Kanser hastalıklarının artış göstermesiyle neden olan sebepleri araştıran uzmanlar, bu nedenler arasında aşırı kilo, alkol, gibi etkenler bulunuyorken nedenlerden biriside ter önleyicilerden birisi olan deodorant olarak biliniyor.deodorant-kullanmaUzmanlar, ter önleyicilerin birçok çeşidinin olduğunu bazı deodorantların alüminyum içermediğini sadece bakterileri öldürdüğünü belirtiyor.Meme kanseri riskini artıran deodrontlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.İngiltere Kanser Araştırmaları Ajansı ise, “Deodorantlar ve ter önleyicilerin meme kanserine neden olduğu bilgisi asparagastır. Bu ürünlerin meme kanserine neden olduğunu gösteren ikna edici hiçbir kanıt yoktur.” dedi.Cenevre Üniversitesi ‘Zararlı’ dediYapılan araştırmaya göre, Cenevre Üniversitesi’ne göre koltuk altı terlemesine karşı üretilen ürünlerde bulunan alüminyum klorür vücutta yayılarak tümöre neden olabilir. Bu nedenle Onkolog Andre-Pascal Sappino, “Sonuç olarak alüminyum tuzları içeren tüm koltuk altı ürünlerinden kaçınmak gerektiğini düşünüyorum” diyor.Cambridge Üniversitesi ‘Zararsız’ dediTüm araştırma sonuçlarına karşı çıkan Cambridge Üniversitesi  Meme Kanseri Derneği Başkanı Delyth Morgan, bu ürünlerin kullanılmasının hiçbir sakıncası olmadığını kanser ile ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi.

Deodorant kullanırken miktarına dikkat edin!

Prof. Dr. Aydemir, “İlaç olarak kullandığımız bir çok şey, hatta su dahil yiyecek ve içeceklerimiz de alınan miktarlara göre tehlikeli olabilir. Bu ürünlerin tek sakıncası tahriş yapabilmeleridir, bu nedenle akşam sürülüp, sabah yıkanması önerilir. Ayrıca ender olarak alerjik ekzema yapabilir.” dedi.Deodoronta kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

  • Deodorant, en az iki gün arayla kullanılmalı
  • Epilasyon sonrası deodorant kullanılımı yasak olduğu gibi ağdadan sonrada kullanılmamalıdır.
  • Özellikle ergenlik dönemindeki bireylerin deodorant kullanımı önerilmemektedir.
  • Deodorant kullanımından önce koltuk altının sabun ile arındıırılması gerekmektedir.
  • Duyu organlarınızı kimyasal maddelere karşı koruyunuz.
  • Deodorantınızı güneş ışınlarından korumanız gerektiğini unutmayınız.
  • Deride tahrişe neden olmaması için kullanım miktarını iyi belirlemelisiniz.