DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
4 bin yıl önce soyu tükenen mamut 2 sene sonra diriltilecek

4 bin yıl önce soyu tükenen mamut 2 sene sonra diriltilecek

Bundan 4 bin sene önce Sibirya’da soyu tükenen mamut sadece iki sene sonra dirilecek. ABD’li bilimadamları gen teknolojisinden yararlanarak bu tüylü canlıyı Asya filinde yaşatmayı hedefliyor. Harvard Üniversitesi’nin araştırmacıları, mamutun DNA’sını fil genlerine intikal ettirmeyi başarmıştı. Şimdi sıra melez canlıyı embriyo haline getirmeye geldi.Dünyada görülen son mamutlar file benziyorlardı, ancak filden ayrılan önemli özellikleri de

Bundan 4 bin sene önce Sibirya’da soyu tükenen mamut sadece iki sene sonra dirilecek. ABD’li bilimadamları gen teknolojisinden yararlanarak bu tüylü canlıyı Asya filinde yaşatmayı hedefliyor. Harvard Üniversitesi’nin araştırmacıları, mamutun DNA’sını fil genlerine intikal ettirmeyi başarmıştı. Şimdi sıra melez canlıyı embriyo haline getirmeye geldi.Dünyada görülen son mamutlar file benziyorlardı, ancak filden ayrılan önemli özellikleri de vardı. Örneğin tüylüydü, iki metreye varan iki üst çene dişi vardı ve 15 ton ağırlığındaydı. Bilimadamlarının işini kolaylaştıran ise Sibirya’nın karlı ikliminde 4 bin yıllık  mamut kadavrasının bulunmasıydı. Hatta 1951 yılında ABD’li bilimadamları Antarktika’da mamut bulduklarını ve etini yediklerini iddia etmişlerdi.

MAMUT VE FİL KARIŞIMI BU HİLKAT GARİBESİNE MAMUFİL DİYORLAR

Ancak mamut-film karışımı bir canlı için kolları sıvayan bilimadamlarının ortaya çıkacak hilkat garibesi ile neyi planladıkları belli değil. Laborauvar ortamında suni yöntemlerle oluşturulacak embriyo sonuç olarak tam anlamıyla bir mamut yerine adına şimdiden mamufil denen bir yaratık olacak. Bu yaratığın çevresiyle ve insanoğluyla nasıl bir ilişkiye geçeceği ise bilinmiyor. Tek bilinen bu canlının daha şişman, soğuğa daha dayanıklı, seyrek uzun tüylü, daha küçük kulaklı bir fil olacağı.https://www.youtube.com/watch?v=o3WWz4GnDW4

ASYA FİLİNİ DÜZELTEREK SOYUNUN TÜKENMESİNİ ENGELLEYECEKLERMİŞ

Ancak bunun için embriyo safhasından sonra birkaç yıla daha ihtiyaç var. Araştırmacılar bu çalışmanın etik yönüyle pek ilgilenmiyorlar. Bunun yerine soyu tükenmekte olan Asya filinin ‘daha düzeltilmiş bir form’da hayatta kalmasına katkıda bulunduklarını söylüyorlar.

MUHALİFLER TEPKİLİ: SIRADA NE VAR, MAYMUN İNSANI GERİ GETİRMEK Mİ?

Araştırmaya muhalefet edenler ise tepkili. Bu çalışmanın tamamlanması halinde başka varlıklarla ilgili çalışmalarında geleceğini ileri süren muhalifler soruyor: “Mamutlar tekrar hayata döndürüldükten sonra sıra hangisine gelecek. Dinazorlar mı? Yoksa bilimadamları maymun insanları da diriltmeyi akıllarından geçirecek mi?”