DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
876 uçuşun ardından 912 uçuş daha iptal edildi

876 uçuşun ardından 912 uçuş daha iptal edildi

Alman Hava Yolu şirketi pilotların greve girmesinden ötürü 900 uçuşun iptal edildiğini açıklamıştı. Ve bugün de tam 912 uçuş iptal edildi.

Alman Hava Yolu şirketi pilotların greve girmesinden ötürü 900 uçuşun iptal edildiğini açıklamıştı. Ve bugün de tam 912 uçuş iptal edildi.Dün tam 900 uçuşun iptal edildiğini açıklayan Alman Hava Yolu şirketi Lufthansa, bugün de 912 uçuşun gerçekleşemeyeceğini açıkladı. Bu haber ile birlikte uçuş için hazırlanan 115 bin yolcu mağdur olacak. Hava Yolu Şirketinden yapılan açıklamaya göre pilotların başlattıkları grevin son bulmaması ve uçuşların iptal edildiği yönünde bilgilere yer verildi. Perşembe gününe ait tam 3 bin uçuşun sadece 912’sinin bu grevden etkilendiği belirtildi.

Bugün ile birlikte toplam bin 800 uçuş iptal

Hava Yolu Şirketinden gelen bir diğer bilgi ise, dün ve bugün ile birlikte toplam bin 800 uçuşun iptal edildi. Ve bu iptallerden de toplam 215 bin yolcu etkilendi. Firma mağdur olan yolcular için en iyi çözüm bulmaya çalıştıklarını ve önlem olarak da 4 bin otel odasını rezerve ettiğini belirtti.

Dün ise tam 900 uçuş iptal edilmiştiBu grev havada uçak bırakmadı

Havayolu şirketi Eurowings’ten sonra Lufthansa’daki grev hava ulaşımını iyice felç etti. Lufthansa pilotlarının Çarşamba günü başlayan ve Perşembe günü de devam edeceği açıklanan gerevin ilk gününde 900 uçuş iptal edildi, 100 bin civarında yolcu mağdur oldu.Lufthansa pilotları Çarşamba sabahından itibaren iş bıraktı. Pilotların grevi yüzünden 900 uçuş iptal edildi. Lufthansa müşterilerinin Perşembe günü de aksamaları hesaba katmaları isteniyor. Nitekim pilotlar sendikası Cockpit, grev süresini Perşembe akşamına katar uzattı. Yeni başlayan grev dalgasından etkilenmeyen havayolu şirketleri ise Lufthansa’nın yan şirketleri Germanwings, Eurowings, ayrıca Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss ve Brussels Airlines oldu. Lufthansa yaptığı açıklamada, Lufthansa Group’a ait havayolu şirketlerinin planlanan toplam 3 bin uçuşundan 2 bin 124’ünün gerçekleştiğini bildirdi.Grevin Perşembe gününe de yayılmasını değerlendiren Lufthansa yetkilileri, bunu anlayışla karşılamadıklarının altını çizdi. Lufthansa açıklamasında, “Pilotlar birliği Cockpit (VC) yoluyla grevin uzatılması yeni bir krizin daha da tırmandırılması demektir ki; bu bizim müşterilerimizde daha fazla güvenlizliğe götürür” dedi.Cockpit (VC) sendikası ise, 14.’sü yapılan grevi savundu ve Lufthansa’dan, ücret anlaşması konusunda yeni bir teklif yapmasını istedi. Kendilerinin taleplerinin normal talepler olduğunu savunan Cockpit Yönetim Kurulu Üyesi Jörg Handwerg ARD ve ZDF’ye yaptığı açıklamada “Almanya’da son beş yılda ücretlerdeki gelişme yüzünden bizim gelirlerimiz daraldı ve biz buna daha fazla seyirci kalmak istemiyoruz” dedi.Toplu sözleşme görüşmelerinde Lufthansa pilotlar için, 2018 yıl sonuna kadar yüzde 2.5’lik ücret artışı önerdi. Bunun çok düşük bir zam teklifi olduğunu savunan Handwerg, “Bizim açımızdan bu hiç de seviyeli bir teklif değil” dedi.

GREVLER MAKUL BİR TEKLİF GELMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK

Grevlerin ne kadar süreceği konusunda ipucu da veren Handwerg, Lufthansa’dan görüşülebilir bir teklif gelmediği sürece sürekli yeni direnişlerin gelebileceğini söyledi. Cockpit sendikası toplu iş görüşmelerinde, beş yıllık bir süre için, Nisan 2017’ye kadar toplamda yüzde 22’lik bir zam talep ediyor.Buna karşılık Lufthansa arabuluculuk yoluyla problemi çözmeyi öneriyor. Lufthansa sözcüsü Martin Leutke ARD ve ZDF’teki Morgenmagazin’e yaptığı açıklamada, “Bizim bir arabulucumuz olması lazım” dedi. Cockpit sendikasını eleştiren Leutke, Cockpit’in hedefe kilitlenmiş bir çözüm yerine krizin tırmanmasını arzu ettiğinin görüldüğünü savundu. Cockpit sendikası ise arabulucu teklifini geçen hafta Çarşamba günü ret etmişti.