DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AB’den PKK ile ilgili bomba açıklama

AB’den PKK ile ilgili bomba açıklama

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, PKK üzerine yöneltilen sorulara gündeme bomba gibi düşecek cevaplar verdi.\r\n\r\n

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, PKK üzerine yöneltilen sorulara gündeme bomba gibi düşecek cevaplar verdi.Maja Kocijancic’e  PKK’nın terör listesinde en ilk sıralarda yer almasına rağmen Avrupa’da faaliyetlerinin devam etmesine izin verilmesiyle alakalı bir soru yöneltildi. Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, bu soru üzerine PKK ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ve “PKK ile mücadele maalesef hala devam ediyor. Bu maalesef, bizim hala terörle mücadelede başarılı olmadığımız anlamına geliyor” dedi.

AB Komisyon Sözcüsü: ‘Terörle mücadelede başarılı olamadık!’

AB Komisyon Sözcüsü, açıklamasına  “PKK’yı terör örgütleri listesine eklemek, terörle mücadele etmek için aldığımız önlemlerden biri. Bu mücadele maalesef hala devam ediyor. Buradaki maalesef, bizim hala terörle mücadelede başarılı olmadığımız anlamına geliyor. Bu mücadele çok net ve kesin bir amaçla sürüyor.” şeklindeki ifadeleri ile devam etti.

Jean Claude Junker’den Erdoğan’a güven sözü

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker, Madrid’de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için önemli bir açıklama yaptı.Jean Cladue Junker, dün İspanya’nın başkenti Madrid’de bir resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında özel olarak kabul ettiği İspanyol gazetecinin yönelttiği soruları cevaplandırdı. İspanyol gazetecinin yönelttiği soru Avrupa’daki sığınmacı krizi ile ilgili oldu. Komisyon Başkanı Junker bu soruya ise, “Türkiye, geri kabul anlaşmasını iptal etmeyecek. Erdoğan, Türk vatandaşlarının vizesiz Avrupa’ya seyahat edememelerinden dolayı bizi suçlamayı bırakmalı. Türkiye, geri kabul anlaşmasında Brüksel’in talep ettiği 72 kriteri yerine getirmezse bunun sorumluluğu bizim değildir. ” şeklinde cevap verdi.

Jean Claude Junker : ‘Erdoğan’a güvenim tam!’

jean-claude-junkerKomisyon Başkanı Junker, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güveninin tam olduğunu ifade etti. Ve “Erdoğan, ülkesinin kıyılarını suç örgütlerinin ve insan tacirlerinin ellerine bırakmayacaktır.” dedi. Bunun yanı sıra AB’nin Rusya’ya karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlar konusunda kararlı olduğunun altını çizdi. “Yaptırımların ne zaman son bulacağına Rusya’nın atacağı adımlar karar verecek.” dedi.