DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’den FETÖ için yeni bir adım

ABD’den FETÖ için yeni bir adım

15 temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’in iadesi için ABD’den yeni bir adım atıldı.\r\n\r\n

15 temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’in iadesi için ABD’den yeni bir adım atıldı.Darbe girişiminin hemen ardından ABD’de yaşamını sürdüren FETÖ’cü terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’in iadesi istendi. Fethullah Gülen’i geri iade etmemek için direnen ABD konu ile ilgili yeni bir adım attı. ABD Adalet Bakanlığı’ndan Fethullah Gülen’in iadesi konusunda açıklama yaptı.  ABD Adalet Bakanlığı, Türkiye’ye heyet gönderecek. Türkiye’ye gönderilen heyet iade konusunda görüşmeler gerçekleştirecek.abdden-yeni-bir-adimBaşarısız sonuçlanan darbe girişiminin ardından Türkiye, ABD’ye Fethullah Gülen için  “acil tutuklama ve iade” talebinde bulundu. Bekir Bozdağ, geçtiğimiz günlerde  Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Gülen’in iadesi konusunda ikinci bir yazı gönderdi. Gönderilen ikinci mektubun hemen ardından ABD’den yanıt geldi. ABD Adalet Bakanlığı, iade konusuna ilişkin Türkiye Adalet Bakanlığına bir mektup gönderdi.Bekir Bozdağ’ın gönderdiği mektuba gelen yanıtta yer alan mektup da ise önemli ifadeler bulunuyor. ABD Adalet Bakanlığı, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda daha kapsamlı görüşmeler yapmak için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD’ye gönderilmesini talep etti. Yada Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye’ye gelmesi önerisinde bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gelen bu teklifi değerlendirmek için Bakanlık yetkililerine talimat verdi.

Amerikan Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet Türkiye’ye geliyor

ABD Adalet Bakanlığı’nın bulunduğu talebe karşılık ilk olarak Amerikan Adalet Bakanlığı’ndan bir heyetin gelmesini ve sonrasında Türkiye’den bir heyetin ABD’de görüşmelerde bulunması teklif edildi. Türkiye’nin bu teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta içerisinde bir heyeti Türkiye’ye göndereceklerini açıkladı. Gerçekleşecek görüşmenin ardından Fethullah Gülen’in iadesi konusunda bir heyetin ABD’ye gideceği bildirildi.