DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Adolf Hitler’in evine ziyaretçi akını!

Adolf Hitler’in evine ziyaretçi akını!

Adolf Hitler’in doğduğu evin yıkılacağı haberinin ardından eve büyük bir ziyaretçi akını gerçekleşti. Evi son kez görmek isteyenler eve akın etti.\r\n\r\n

Adolf Hitler’in doğduğu evin yıkılacağı haberinin ardından eve büyük bir ziyaretçi akını gerçekleşti. Evi son kez görmek isteyenler eve akın etti.Evin yıkım kararını Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, “Hitler’in doğduğu ev yıkılacak. Temeli durabilir ancak üzerine yeni bir yapı inşaa edilecek. Bu yeni yapılacak bina ya hayır kurumlarına ya da kamunun kullanımına tahsis edilecek.” şeklindeki konuşması ile açıkladı. Yıkılan evin yerine yeni bir ev yapılacağı ve kamu kuruluşlarına tahsis edileceği ifade edildi.Yıkılmadan önce son kez ziyaret etmek isteyen vatandaşlar eve akın etti. Avusturya’nın Braunau am Inn kasabasında bulunan vatandaşlar Adolf Hitler’in doğduğu evi dolup taşırdı. Eve ziyaret gerçekleştiren vatandaşlar evin önünde fotoğraf bile çektirdiler.

 Adolf Hitler’in evinin yıkılmasına karşı olanlar da var!

adolf-hitlerZiyarete gelen vatandaşlardan birinin AA muhabirine yaptığı açıklamada alınan yıkım kararına karşı olduğunu ifade etti. Oliver Sowa adlı vatandaş  “Nürnberg’de de Hitler’in kullandığı kongre binası, şu anda belge müzesi olarak kullanılıyor. Bu tarz binaların durması aslında daha iyi. Çünkü geçmişten bir uyarıdır. Bence bu bina tarihten ders alınacak unsur olarak kalmalı” dedi.Bir diğer vatandaş ise,  “Hitler’in doğduğu evin yıkılması kararını olumlu buluyorum. Çünkü burada Hitler’i hatırlatacak bir şey istemiyoruz. Ben de buranın faşistler için bir toplanma yerine dönüşmesini istemiyorum.” şeklinde konuşarak tepkisini belli etti.

Adolf Hitler’in doğduğu ev yıkılacak!

adolf-hitler-in-dunyaya-geldigi-ev-yikilacakAvusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka bu açıklamasını Die Presse gazetesine yaptı. Gazeteye verdiği açıklamalarda, Avusturya’nın Braunau bölgesinde bulunan Adolf Hitlerin dünyaya geldiği evin yıkılacağını ve yerine yeni bir bina yapılacağını açıkladı. Yeni inşa edilecek binanın ise kamu veya yardım kuruluşlarına tahsis edileceğinin altını çizdi. Wolfgang Sobotka, “Hitlerin doğduğu ev yıkılacak. Temeli durabilir ancak üzerine yeni bir yapı inşaa edilecek. Bu yeni yapılacak bina ya hayır kurumlarına yada kamunun kullanımına tahsis edilecek.” şeklinde açıklamada bulundu.Adolf Hitler’in dünyaya geldiği evin yıkılması yönündeki kararı Bilirkişilerin oluşturduğu bir komisyonun verdiğini belirtti. Evin hızlı bir şekilde yıkılması için kararın kısa süre içerisinde Meclis sürecinin başlatılacağının altını çizdi. Hitler’in ölümünün ardından aşırı sağcı Neonazilerin o evi bir sembol haline getirmelerini istemediklerini vurguladı. Bu senenin sonuna kadar yürürlüğe girmesi bekleniyor.