DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ahlaksız mangal partisine ne İsrail ne de dünya sesini çıkardı

Ahlaksız mangal partisine ne İsrail ne de dünya sesini çıkardı

Bir haftaya yakın  bir zamandan beri açlık grevinde olan Filistinli mahkumlar, eşi benzeri görülmemiş bir işkencenin kurbanı oldu. Mahkumiyet şartlarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla açlık grevine başlayan Filistinliler, bir haftaları henüz dolarken aşırı milliyetçi İsraillilerin son derece şımarık bir protestosuna maruz kaldı. Ulusal Birlik Partisi (UBP) taraftarları hapishane önünde mangal partisi düzenledi. AŞIRI SICAKTA HAPİSHANENİN ÖNÜNDE

Bir haftaya yakın  bir zamandan beri açlık grevinde olan Filistinli mahkumlar, eşi benzeri görülmemiş bir işkencenin kurbanı oldu. Mahkumiyet şartlarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla açlık grevine başlayan Filistinliler, bir haftaları henüz dolarken aşırı milliyetçi İsraillilerin son derece şımarık bir protestosuna maruz kaldı. Ulusal Birlik Partisi (UBP) taraftarları hapishane önünde mangal partisi düzenledi.

AŞIRI SICAKTA HAPİSHANENİN ÖNÜNDE GELİP MANGAL İLE NİSPET YAPTILAR

Olay, Filistin yönetiminde bulunan Ramallah yakınlarındaki Ofer askeri hapishanesinde meydana geldi. Ülke çapında 1600’den fazla Filistinli mahkumun açlık grevine çıktığını öğrenen aşırı milliyetçi İsrailliler, söz konusu hapishanenin önüne masaları dizdi, vantilatör ve mangalları kurdu, ardından da kızarttığı tavukları ve içecekleri demir parmaklı hapishane pencerelerinin hemen önünde dağıttı.

“BU İŞKENCEYİ HAKEDİYORLAR. UMARIZ HEPSİ ÖLÜR”

Mangal partisinin düzenlenmesine önayak olanlar, et kokusu ile mahkumlara yaptıkları grevi kimsenin ilgilendirmediğini göstermek istediklerini söyledi. Aşırı milliyetçilere göre hükümetin grevcilerin sözlerine kulak vermek yerine tam tersini yapması ve tutukluluk şartlarını daha da kötüleştirmesi gerekiyor. Partinin genel sekreteri Ophir Sofer, mahkumların etin kokusunu alarak bu işkenceyi hak ettiğini söylerken, partinin gençlik kolları başkanı Avichai Greenwald da “Umarız hepsi açlıktan ölür” şeklinde konuştu.

İSRAİL HÜKÜMETİ AHLAKSIZ DAVRANIŞI GÖRMEZDEN GELDİ

İsrail ise, Batı Şeria sınırlarında yer alan hapishanedeki Filistinli mahkumlar konusunda tam da aşırı milliyetçi grubun istediği gibi davrandı ve tutukluluk halinin iyileştirilmesi yönünde hareket etmek şöyle dursun, milliyetçi gruba karşı da hiçbir önlem almadı. Olaya uluslararası camidan ses gelmemesi de tepkiyle karşılandı.

İSRAİL’DE 6 BİN 500 FİLİSTİNLİ MAHKUM ŞARTLARIN İYİLEŞMESİNİ BEKLİYOR

İsrail hapishanelerinde 6 bin 500 kadar Filistinli mahkum gün sayıyor ve tutukluluk şartlarından şikayetçi oldukları için zaman zaman açlık grevine giriyorlar. Son grev, 17 Nisan’da Filistinli lider Mervan Barguti’nin çağrısı üzerine başladı.

ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜKLERİ ÜÇ ASKERİN HESABINI SORUYLARLAR

İsrail’de bu aralar üç yıl önce gerçekleşen Gazze Savaşı’ndan bu yana kayıp olan üç İsrailli askerin akıbeti yoğun bir şekilde tartışılıyor. Aşırı milliyetçiler bu üç askerin büyük ihtimalle ölmüş olduğundan yola çıkıyor ve Hamas’ta cesetlerini teslim etmesini istiyor.İsrail en son ezan yasağı ile büyük tepki toplamıştı.