DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ahmet Çalık resmen Galatasaray’da!

Ahmet Çalık resmen Galatasaray’da!

Galatasaray bir süredir kadrosuna katmak için yoğun çaba sarfettiği Ahmet Çalık transferinde mutlu sona ulaştı. Transferde sürekli sorun çıkaran Gençlerbirliği kulübü sonunda razı edildi ve böylece milli futbolcu Galatasaray’ın renklerine bağlandı. Gençlerbirliği 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle oyuncusunu Galatasaray’a satarken Galatasaray, Ahmet Çalık’a 900 bin Euro ödeyecek. Galatasaray son günlerde klişe tabirle yılan hikayesine dönen

Galatasaray bir süredir kadrosuna katmak için yoğun çaba sarfettiği Ahmet Çalık transferinde mutlu sona ulaştı. Transferde sürekli sorun çıkaran Gençlerbirliği kulübü sonunda razı edildi ve böylece milli futbolcu Galatasaray’ın renklerine bağlandı. Gençlerbirliği 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle oyuncusunu Galatasaray’a satarken Galatasaray, Ahmet Çalık’a 900 bin Euro ödeyecek.

Galatasaray son günlerde klişe tabirle yılan hikayesine dönen transferi tamamlamayı başardı. Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav yaptığı açıklamada oyuncuları Ahmet Çalık için Galatasaray ile anlaştıklarını söyledi.Başkan Cavcav açıklamasının devamında “Milli futbolcumuz Ahmet Çalık’ın transferi konusunda Galatasaray ile el sıkıştık. Galatasaray, altyapımızdan yetişen Ahmet Çalık’ın bonservisi için 2,5 milyon avro ödeyecek. Gençlerbirliği, sadece altyapısından yetiştirdiği futbolcularla ayakta kalmıyor, aynı zamanda Türk futboluna da hizmet etmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.Galatasaray kulübünün kasasından bonservis ücreti için 2.5 milyon Euro çıkarken oyuncuya yıllık 900 bin Euro ödeme yapılacak.

Galatasaray transfer için KAP’a bildirimde bulundu

İlhan Cavcav’ın yaptığı açıklamanın ardından resmi olarak oyuncuyu KAP’a bildirdi.Galatasaray Sportif A.Ş.’nın KAP’a yaptığı bildirim; “Profesyonel futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık’ın kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve Gençlerbirliği Spor Kulübü Derneği ile resmi görüşmelere başlanmıştır.”

Ahmet Çalık kimdir?

Ahmet Yılmaz Çalık, 26 Şubat 1994 tarihinde Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde dünyaya geldi. 2004 yılında Ankara’nın en büyük takımlarından Gençlerbirliği altyapısında futbola başladı.2011 yılında Genlerbirliği’nin A takımına yükselmeyi başardı. Gençlerbirliği formasıyla ilk maçına 21 Mart 2013’de Spor Toto Süper Lig’in 30.haftasında Fenerbahçe karşısında çıktı. Aynı sezon 5 Spor Toto Süper Lig maçında 90 dakika forma giydi.Bir sonraki sezon takımda ilk 11 oyuncusu olmayı başaran Ahmet Çalık, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1 ve Spor Toto Süper Lig’de 29 maçta görev aldı. Takımında yerini sağlamlaştıran defans oyuncusu 2015’de kaptanlığa yükseldi.Milli Takım’ın çeşitli yaş kategorilerinde 55 maça çıkan Çalık, 17 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan ile oynanan dostluk maçında A Milli Takım’da ilk kez forma giydi.A Milli Takım’la tanışmasıysa 17 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan ile oynanan dostluk maçında oldu. Milli futbolcu EURO 2016 için Fransa’ya götürülen 23 kişilik kafilede yer aldı. Buna karşın Fatih Terim, Ahmet Çalık’ı grup maçlarında tercih etmedi.Milli futbolcu Dünya Kupası eleme grubunda Kosova ve Hırvatistan maçlarında da forma giydi.