DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alışveriş merkezlerine revir zorunluluğu geliyor

Alışveriş merkezlerine revir zorunluluğu geliyor

Bir yıl kadar önce getirilen alışveriş merkezlerine ‘acil tıbbi müdahale ünitesi’ bulundurma zorunluluğunun ardından yeni bir şart daha getiriliyor. Alışveriş merkezlerine revir zorunluluğu geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat tarihine kadar alışveriş merkezlerinin revir bulundurması gerekiyor. Alışveriş merkezlerine revir zorunluluğu geliyor Acil durumlarda müdahale edilebilmesi için en az 20 metrekare olması gereken

Bir yıl kadar önce getirilen alışveriş merkezlerine ‘acil tıbbi müdahale ünitesi’ bulundurma zorunluluğunun ardından yeni bir şart daha getiriliyor. Alışveriş merkezlerine revir zorunluluğu geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat tarihine kadar alışveriş merkezlerinin revir bulundurması gerekiyor.

Alışveriş merkezlerine revir zorunluluğu geliyor

Acil durumlarda müdahale edilebilmesi için en az 20 metrekare olması gereken revirlerde 2 acil tıp teknisyeninin bulundurulması şartlar arasında.Alışveriş merkezlerinde yaşanan olumsuz olaylara karşı anında müdahale edilebilmesi adına yapılan bu çalışmada son gün 26 Şubat. Bu tarihe kadar tüm alışveriş merkezlerinde revir bulunması gerekiyor.Medline Operasyon Müdürü Özgür Özalp, “Küçük yaralanmalar, yemek katlarındaki boğulma tarzı boğazına bir şey kaçma, tansiyon yükselmesi, ateş, solunum yolu rahatsızlıkları görülebiliyor” diye açıklama yaptı.Medline Operasyon Müdürü Özgür Özalp yönetmeliğin, “Yaralanan ya da hastalanan kişinin hızlıca sağlık ünitesine ulaşması, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra da hızlıca ambulansa ulaşabilecek şekilde kurgunun sağlanmış olması gerekir” ifadelerini kullandığını dile getirdi.Trump AVM İşletme Müdürü Volkan Demir, “Zaten revir hizmeti veriyorduk, yönetmeliğe göre şartlarımızı geliştirdik ve hizmetimize bu şekilde devam ediyoruz” dedi.