DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman bakan Türkiye’yi haklı buldu!

Alman bakan Türkiye’yi haklı buldu!

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Müller, Türkiye’nin sığınmacılar hakkındaki eleştirilerini haklı bulduğunu ifade etti. İşte Alman bakanının o açıklaması..\r\n\r\n

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Müller, Türkiye’nin sığınmacılar hakkındaki eleştirilerini haklı bulduğunu ifade etti. İşte Alman bakanının o açıklaması..Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Avrupa Birliği’nin Türkiye’de bulunan sığınmacılar için ayırdığı  3 milyar avronun sadece 800 milyon avrosunu göndermesini sert bir dille eleştirdi. Gerd Müller, konu ile ilgili olarak  Augsburger Allgemeine gazetesine açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada sığınmacılar için vadedilen paranın bir kısmının gönderilmesine ilişkin Türkiye’nin yaptığı eleştirileri haklı bulduğunu ifade etti.

Alman bakan AB’yi eleştirdi

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, bu konuda AB’yi eleştirerek ”Yardımların insanlara ulaşmasının bir yıl sürmesi olamaz.” dedi. Ve devamında ”Burada bizim AB tarafında bir problemimiz var. Bu nedenle AB yardımlarının Türk Alman işbirliği yapısı çerçevesinde Almanya tarafından uygulanmasını Brüksel’e önerdim. ” şeklinde konuştu.Alman bakan yaşanan bu olayın yanı sıra Türkiye’deki son gelişmeleri de ele aldı.  ”Türkiye’nin iç siyasetinde eleştirilecek durumlar olabilir. Ancak sığınmacıların bakımı konusunda Türkiye çok iyi bir iş yapıyor.” ifadelerini kullandı. Ve eylül ayından bu zamana Almanya hükümeti olarak Türkiye’de 8 bin Suriyeli öğretmeni Suriyeli çocuklara ders vermeleri amacı ile istihdam ettiklerinin de altını çizdi.