DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman Bakan’ın Mesut Özil tweetine tepki

Alman Bakan’ın Mesut Özil tweetine tepki

Alman politikacı Söder’in Euro 2016’da Almanya-İtalya maçında penaltıyı kaçıran Mesut Özil’e attığı tweet olay oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın çeyrek finalinde İtalya ile karşı karşıya gelen Almanya’nın yıldız futbolcusu Mezut Özil’in penaltıyı kaçırması sonucu Alman Bakan tweet attı.Bavyera eyaletinin Maliye Bakanı Markus Söder’in, Mesut Özil tweetine tepki yağıyor.Bakan Söder’in resmi twitter hesabından paylaştığı, İtalya-Almanya maçı sonrası penaltıyı atamayan Mesut Özil’e tepkili tweeti sosyal medyanın gündemine oturdu.

“PENALTILAR ÖZİL’DEN OLMASIN”

Almanya Milli Takımı’nın penaltı atışlarında İtalya’yı mağlup etmesinin ardından twitter hesabından paylaşımda bulunan Söder;”Müthiş, bunu 40 yıldan beri bekliyoruz. Sadece: Penaltılar asla Özil’den olmasın. Gelecekte penaltıları sadece genç oyuncular atsın” şeklinde paylaşımda bulundu.

TWEETİ SİLDİ

Sosyal medyada herkesin tepkisine maruz kalan Alman politikacı Söder, yaptığı paylaşımı kaldırdı.Tweeti silmesinin ardından bir paylaşım daha yapan Söder;”Mükemmel bir performans. Sadece: Gelecekte penaltıları gençler atsın. Müller, Schweinsteiger ve Özil atamadı” şeklindeki ifadeleri paylaştı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Türk kökenli Alman milli futbolcu Özil’e sahip çıkan Twitter kullanıcıları, “Söder, Özil’e karşı bir mesaj yazdı. Tepkiler üzerine sildi. Ancak internet unutmaz”, “Fark etmediysen bizi buraya getiren ilk golü Özil’e borçluyuz”, “Özil ile ilgili utanç verici ilk paylaşımınızı sildiniz mi? İnanılmaz”, “Zayıf performans babacık. Yorumları genç politikacılara bıraksanız iyi olur” ve “Söder, Özil iyi bir komşu mu yoksa Gauland ile arayı mı kapatmak istiyorsunuz” gibi tweetlerle Alman Bakan Söder’e tepkilerini belli ettiler.Mesut Özil geçtiğimiz günlerde Umre ziyaretini gerçekleştirmesi sonucu bir tepki daha almıştı.AfD Genel Başkanı Frauke Petry , Mesut Özil’in umrede paylaştığı fotoğrafa tepki göstermişti.mesut-ozil-penalti

Mesut Özil’den Afrikalı çocuklara yardım

Türk asıllı Alman milli futbolcu 27 yaşındaki genç oyuncu Mesut Özil, Afrika asıllı 11 yardıma muhtaç ve yoksul çocukların tüm masraflarını üstleneceğini açıkladı. Mesut Özil’in yanı sıra Juventus’un Fransız futbolcusu Paul Pogba da bu kampanya içerisinde farklı çocuklara yardım elini uzatacağını belirtti.

MESUT ÖZİL KİMDİR?

Premier League takımlarından Arsenal’de forma giyen Türk asıllı Alman milli futbolcu 15 ekim 1988 tarihinde dünyaya gelmiştir. Arsenal’de oyun kurucu görevini üstlenmiştir. Başarılı futbolcu 2006 yılından beri Almanya’da futbol kariyerine devam etmektedir. 2009 yılında ise Almanya Milli Takımı’nda yer almaktadır.