DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basını bugün ne yazdı? (15 temmuz 2016)

Alman basını bugün ne yazdı? (15 temmuz 2016)

Alman basını na bugün damga vuran olaylar Almanya’daki göçün 2015 yılında rekor kırması ve yeni Başbakan Theresa May’ın kabinesiydi.Almanya’daki göç 2015 yılında rekor kırdı. 2 milyon 140 bin kişi Almanya’ya göç etti. Göç edenlerin yanı sıra ülkeyi terk edenlerin sayısı ise 988 bine ulaştı.Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer alan haber ise şöyle; Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi

Alman basını na bugün damga vuran olaylar Almanya’daki göçün 2015 yılında rekor kırması ve yeni Başbakan Theresa May’ın kabinesiydi.Almanya’daki göç 2015 yılında rekor kırdı. 2 milyon 140 bin kişi Almanya’ya göç etti. Göç edenlerin yanı sıra ülkeyi terk edenlerin sayısı ise 988 bine ulaştı.almanbasini-15-temmuzFrankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer alan haber ise şöyle;

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi

“Sayılar hiç görülmemiş yükseklikte. Ama bu bir sürpriz değil. Almanya’nın bugüne kadar görmediği miktarda göç almış olması kimseyi şaşırtmıyor. Alman siyaseti de yıllardır ülkenin daha önce olmadığı kadar göçe ihtiyacı olduğunu söyleyip duruyordu. Ama 2015 yılında Balkan Güzergahı üzerinden Almanya’ya gelen sığınmacıları istatistikten çıkarırsak, Almanya’dan göç ile Almanya’ya göçün farkının neredeyse sıfır olduğunu görüyoruz. Peki, o zaman gelen göçmen sayısı hâlâ çok mu azdı?”

Nürnberger Nachrichten gazetesi

“Sığınmacıların nerede iltica başvurusu yapacaklarını kendilerinin belirlemesi kabul edilemez. Sonuçta, iltica başvurularının uzun işlem süresi ve mültecilere tanınan nispeten olumlu imkanlar nedeniyle, tercihler çoğunlukla Almanya’dan yana oluyor. İnsani standartlara en azından asgari bir düzeyde uyulan başvuru işlemleri ve eşit imkanlar, daha iyi olacaktır. Burada en azından belli bir eşiğin aşılması bile Avrupa’nın işlerliğinin göstergesi olacaktır. Zekice hazırlanmış, kesinlikle de epey pahalıya patlayacak olan, ancak barış getiren etkisiyle orta vadede kazançlı çıkılacak bir kriz önleme politikası oluşturulabilirse, bu bir zamanların Nobel Barış Ödülü sahibi AB’nin kaybolan onurunu yeniden sağlayabilecek dev bir hamle olabilir.”

Westfälische Nachrichten gazetesi

Westfälische Nachrichten gazetesi Başbakanlık koltuğuna geçen Theresa May’ın oluşturduğu hükümetteki yeni kabineye dikkat çekti.“Bu haber karşısında bazıları gülerken, bazıları da dehşete kapılmış durumda. Ama aslında Theresa May zekice bir hamle yaptı. Zira popüler Johnson, bağımsız bir politikacı olarak açıklamalarıyla sürekli tekerine çomak sokmaya adaydı. Şimdi kabine disiplini içinde hareket etmek ve popülaritesini dışişleri bakanı olarak hükümetin hizmetine sunmak zorunda kalacak.”

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesi

“Boris Johnson’ı dışişleri bakanlığına getirmesi Theresa May’in iç politikaya yoğunlaşacağının bir işareti. En sert rakibinin bu alanda karşısına çıkmasını engellemiş olan May, şimdi Johnson’ın eline süpürgeyi tutuşturdu ve Brexit’in enkazı ile uğraşmasını istiyor… Eğer dışişlerindeki bu rota değişikliği başarılı olursa, May personel konusundaki zekice kararı nedeniyle övgü alacak. Yok, işler yolunda gitmezse Avrupa Birliği’nin düşmanları itibarlarını yitirecekler ve başbakan kendi planlarını hayata geçirmek için hareket serbestisi kazanmış olacak.”