DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basını bugün ne yazdı? (29 kasım 2016)

Alman basını bugün ne yazdı? (29 kasım 2016)

Alman basını 29 Kasım 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..\r\n\r\n
Alman basını 29 Kasım 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..Alman basınında yer alan haberlerin başında Suriye’deki durum ve Nazi görevlisi hakkındaki tarihi mahkeme kararı var. İşte gazete manşetlerinde öne çıkan haberler..

ALMAN BASINI

alman-basini-antalya-patlama

Nürnberger Zeitung gazetesi

“Batı’nın Suriye’deki çekimserliği yakında rejimin zaferine ve Rusya ile İran’ın bölgedeki nüfuzunu pekiştirmesine yol açacak. Bu Suriyeliler için savaşın bitmesi, ölümlerin son bulması ve muhtemelen savaş öncesi duruma geri dönülmesi anlamına gelir. Gerçi savaş öncesi diktatörlük rejimi hakimdi ama en azından insanlar dinlerini özgürce yaşayabiliyorlardı.”

Der Tagesspiegel gazetesi

“Almanya’da her mültecinin iltica başvurusunda bulunma hakkı var. Bir başka deyişle savaştan, kovuşturma ve işkenceden kaçan herkes, daha iyi bir yaşam arayışıyla gelenlerle aynı muameleyi görür. Ancak aslında aynı durumda olmayanların aynı muameleyi görmesi, gerçekten korunmaya muhtaç olanları dezavantajlı duruma düşürüyor. Siyasi takibata uğramayıp, daha ziyade iyi bir yaşam arayışında olan göçmenler başvurunun reddi hakkında hızlıca bilgilendirilmeli, bu kişiler uzun iltica başvuru sürecine sokulmamalıdır. Durumun erkenden netleşmesi, bu kişileri sonradan sınırdışı edilme sonucu yaşanacak derin hayal kırıklığından korur.”

Hessische Niedersächsische Allgemeine

“Alman yargısındaki en büyük skandallardan birinde Federal Temyiz Mahkemesi son noktayı koydu. Yetmiş yılı aşkın bir sürenin ardından Yüksek Mahkeme, Nazi rejiminin temerküz kamplarında görev almış hiçkimsenin bireysel suçtan muaf olamayacağına hükmetti. Gröning kararı açıkca, kamplarda rejim adına bulunan herkesin toplu ölümlerin sürdürülmesine ve Nazi ölüm endüstrisinin işlemesine katkıda bulunduğu için bir Nazi suçlusu olduğu anlamına geliyor. Gazın vanasını kendi çevirmese de ya da silahı ateşlemese de orada görevli herkes ölümlerden sorumludur. Bundan sonra Toplama Kampları görevlileri‚ ‘Sadece emirleri yerine getirdim‘ deyip kaçamayacak.”

Frankfurter Rundschau gazetesi

“Diğer davalarda da emsal teşkil edecek olan bu kararla Federal Temyiz Mahkemesi, yarım yüzyıldan daha fazla bir süreden sonra Nazi rejiminin bekçileri ve ölümlere yardımcı olan diğer görevlilerinin de ‘ölüm cihazının’ bir parçası olduğunu ve dolayısıyla ‘organize cinayetlerle doğrudan bağlantılı olduklarını’ hukuken tanıdı. Bu gecikme bir skandaldır. Bu karardan etkilenecek Nazi rejiminin geriye kalan az sayıdaki yardımcısı mahkumiyet yaşayamayacak. Zira hapse girip cezalarını çekmeleri yaşlarından dolayı ihtimal dışı.”