
Alman basınında öne çıkan en önemli 4 haber
Alman basını 29 Aralık 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..\r\n\r\nALMAN BASINI
Frankfurter Rundschau gazetesi
Süddeutsche Zeitung
“Suriye’deki Kürtlere ilişkin tutum oldukça karmaşık bir durum yaratıyor. Kürtlerin IŞİD’e karşı mücadelesi Beyaz Saray’ın yanı sıra Kremlin’in de takdirini topluyor. Ancak Kürtlerin Kuzey Suriye’de devlet benzeri bir yapı oluşturmaları, Türkiye için tam bir kabus. Ateşkes ilân edilmeden önce, Türkiye Dışişleri Bakanı Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen görüşmelerde olduğu gibi Kazakistan’da da Kürtleri masada istemediğini duyurdu. Rusya da bu konuda aynı fikri paylaşıyorsa, bu güçlü ülkelerin bütün gerçekleri gözönünde bulundurmadığını gösterir”
Volksstimme gazetesi
“Rusya ve Türkiye Suriye’de ateşkes sağlanması için yeni bir başlangıç mı yapacak? Ateşkes için gösterilen ancak sonuçsuz kalan çabalar düşünüldüğünde bu girişim de anlamsız olarak değerlendirilebilir. Ama durum o kadar da basit değil. Her iki güç de Suriye’de özellikle ABD’nin yarattığı boşluğu dolduruyor. Ruslar gibi Türkler de kendi çıkarları doğrultusunda bir tutum izleseler bile, sonuçta burada korkunç iç savaşın sona ermesi söz konusu. Rusya Suriye’deki varlığı ile Ortadoğu’da kendine bir üs yaratmak istiyor. Bu nedenle de, halen iktidarda bulunan ve Suriye’nin bir bölümüne hâkim olan Esad rejimi gibi işler bir hükümete ihtiyacı var. Bu çerçevede, Esad’ın iktidarda kalıp kalmaması önem taşımıyor. Türkiye ise Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devletinin kurulmasını engellemek istiyor. Bu Esad karşıtı isyancılara destekten daha önemli. Bu karmaşık yapıda IŞİD’e karşı mücadelenin nasıl sağlanacağı tam bir muamma. İslamcılar alt edilmediği sürece barış sağlanamayacak.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung
“Anis Amri gibi suç işleme kapasitesi yüksek olanlar için Avrupa daha iyisi düşünülemeyecek, tam bir cennet. Güvenlik kurumları ya işbirliği yapamaz, ya bunu istemez ya da yapmasına izin verilmez. Veri bankaları anlamsız bir şekilde birbirinden bağımsızdır, tabii eğer güncelleniyorlarsa. 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarının ardından Avrupa’da, ABD’deki istihbarat birimleri ve emniyet kurumlarındaki kaosun kabul edilemez olduğu düşünülmüştü. Ama bundan 15 yıl sonra Avrupalı istihbarat birimlerinin Atlantik’in öte yakasındaki ortaklarına her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacı var. Bunun yanı sıra Amri olayı Avrupa’da güvenlik güçleri ve adalet alanında işbirliğinin kırmızı alarm verdiğini ortaya koydu.”
Benzer Haberler






En Çok Okunan Haberler









