DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basınında yer alan en önemli haberler

Alman basınında yer alan en önemli haberler

Alman basını 12 Aralık 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..\r\n\r\n
Alman basını 12 Aralık 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..Alman basınını da damga vuran haberler arasında ilk olarak İstanbul’daki patlama yer aldı. Daha sonrasında ise Suriye’deki son gelişmeler gündem konusu oldu. İşte o haberler…

ALMAN BASINI

Süddeutsche Zeitung

Türkiye’deki terör saldırılarının arkasında IŞİD veya PKK’nın bulunduğu hatırlatılan haberde, “bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de yazın bazı ordu mensuplarının katılımıyla darbe girişimi yapıldı. Travmatik bir deneyim. Hükümete göre, bunun arkasında büyük bir komplo vardı. O dönemden beri de bombalı terör saldırısı gerçekleşmemişti. Ancak şimdi terör geri döndü”

Spiegel Online

“İstanbul’daki saldırıda onlarca ölü”, “Erdoğan ve NATO terör eylemini kınadı”, “Türk hükümeti saldırının arkasında PKK’nın olduğunu tahmin ediyor” “radikal Kürt grup, İstanbul’daki terörü üstlendi”  “uzmanlar arasında TAK’ın PKK ile ne kadar bağlantılı olduğu tartışma yaratıyor” gibi başlıklarla öne çıktı.

Berliner Zeitung

“Erdoğan, Suriye ve Irak’ın bölünmesi ile Kürtlerin kendi devletlerini kurmalarını kolaylaştıracak özerk bölgelere sahip olmasını engellemeye çalışıyor. Ancak bunun yerine Erdoğan IŞİD’i yenmek veya en azından kendi topraklarından uzak tutmak ve ülkede barışı sağlamak için Kürtlerle işbirliği yapabilirdi. Fakat Türk hükümeti bugüne kadar bu fırsatı değerlendirmedi, bu nedenle de bunun sonuçlarına katlanmalı. Eğer Erdoğan, PKK ile müzakerelere başlamaz ve Suriye’de özerk Kürt bölgesinin kurulmasını kabul etmezse, iç savaş kendi ülkesine kadar gelebilir.”

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

“IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede kritik bir aşamanın başladığı  ve Batı’daki havayı değiştirdiği dönemde, önemli ekonomik bir merkez olan Halep’te sembolik açıdan önem taşıyan zafer, Esad’ın iktidar istemini güçlendirecek. Böylelikle, Esad kendi iktidarını tanımayan  düşman ülke hükümetlerinin gönderdiği “güvenlik heyetleriyle” adeta alay ediyor. Aslında Şam hükümeti tanınmak istiyor. Esad, radikal İslamcı teröre karşı mücadelede Batı’ya hep işbirliği önerdi. Ve şimdi, jeopolitik hava Esad’ın lehine dönüyor gibi görünüyor. Zira Esad’ın en önemli koruyucusu Vladimir Putin’in dostu ve silahlı muhalif gruplara kuşkuyla yaklaşan Donald Trump ABD Başkanı olarak Beyaz Saray’a taşınacak. Trump, Suriye siyasetinin merkezinde terörle mücadelenin olacağını duyurdu. Esad verdiği son mülakatlarda şimdiye kadar pek düşünülmeyen olası işbirlikleri konusunda çekimser kalsa da, yeni bir rüzgarın yaklaştığını görüyor. Bu rüzgar, kendini halife ilan eden Ebu Bekir el Bağdadi’nin yüzünü buz gibi yapacak. Çünkü Halep’in düşmesinin ardından askeri çatışmaların merkezi IŞİD’in kalelerinden Rakka’ya kayacağı tahmin ediliyor.”