DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basınında yer alan en önemli Türkiye haberleri

Alman basınında yer alan en önemli Türkiye haberleri

Alman basını 09 Kasım 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..\r\n\r\n
Alman basını 14 Aralık 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..
 Alman basınında yer alan en önemli Türkiye haberleri arasında İstanbul’daki hain terör saldırısı ve siyasi gelişmeler yer aldı. İşte o haberler…

ALMAN BASINI

Manheimer Morgen gazetesi

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ın gücü günden güne artıyor ancak buna rağmen Boğaz’daki teröre karşı elinden bir şey gelmiyor. Aksine,  İstanbul’da düzenlenen iki saldırı Kürt teröristlerin her zaman saldırılar düzenleyebileceklerini gösteriyor. Saldırılar bazen PKK’dan, bazen ise bombalarıyla Erdoğan’ın Güneydoğu Anadolu’nda Kürt halkına karşı vahşi bir savaşın intikamını alan radikal TAK örgütü tarafından düzenleniyor.”

Passauer Neue Presse gazetesi

“Türk devlet yönetimi Batılı politikacılara Ankara ile diyalog sürdürmeyi pek kolaylaştırmıyor. Alman Başbakanı Merkel Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a terörle mücadele konusunda yardım teklif ettiği anda Erdoğan bir hukuk devletinin tüm ilkelerine aykırı yeni bir tutuklama dalgası ile öne çıkıyor. 230’dan fazla Kürt yanlısı politikacının tutuklanması şüphesiz Erdoğan’ın, hafta sonundaki korkunç terör saldırısına abartılı tepkisiydi ve Merkel’in kendisini mutlaka kandırılmış hissetmesini sağlamıştır. Merkel’in Erdoğan’a ve Türk halkına doğru adım atmasına saldırıyı muhalefeti susturmak için alet edilerek cevap verildi.”

Märkische Oderzeitung

“Erdoğan, sonsuz gücü olan bir hükümdarın yönettiği bir başkanlık sistemini inşa etmeye çalıştığından ve etrafında emniyet ve yargı mensuplarının yolsuzlukları soruşturmasıyla ve Kürt partisi HDP’nin seçim başarısıyla,  iktidar hırsına karşı koyulmasından beri her şeyi yapmaya hazır görünüyor. Bunu yaparken demokrasinin ve hukuk devletinin ilkelerini hiçe sayıyor. Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimini de neden “Allah’ın lütfu olarak” tarif ettiği şimdi anlaşılıyor. Zira bu, Erdoğan’ın kendisine karşı olan herkese karşı harekete geçmesi için bahane oldu. Bu ise gerçek teröristlerin işine yarıyor. Erdoğan kendi ülkesini uçuruma sürüklüyor.”

Kölner Stadtanzeiger

“Türkiye’deki  “temizliğin” sonuçları burada da hissediliyor. Gülen taraftarı olma şüphesi buradaki cemaatleri de baskı altına sokuyor ve onları bölüyor. Bu trajedinin madalyasının diğer tarafı ise Köln’de yaşayan bir milyon insandan yüz bininin Türk kökenli olması. Eğer bu suçlamaların doğru olduğu ortaya çıkarsa utanç verici bir oyunun şehirlerimizi böldüğünü ve Alman toplumunu üzdüğünü görürüz. Uyumu teşvik etmektense yabancı bir devletin çatışmaları burada meydana geliyor. Çifte vatandaşlığı destekleyenler ise bu durumda çifte vatandaşlığı savunmada sorun yaşayacaklar.”