DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basınından bomba İncirlik iddiası

Alman basınından bomba İncirlik iddiası

Alman basınından bomba gibi bir İncirlik iddiası geldi. Basında yer alan haberde Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin verdiği iddiası yer aldı.\r\n\r\n

Alman basınından bomba gibi bir İncirlik iddiası geldi. Basında yer alan haberde Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin verdiği iddiası yer aldı.Alman basınının bomba etkisi yaratan haberinde, Türkiye’nin Alman milletvekillerine İncirlik ziyareti için izin verdiği açıklandı. Yayılan bu haber Alman Savunma Bakanlığı Komitesine dayandırıldı. Ve bu kararı Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’in olumlu bir şekilde karşıladığı ifade edildi.

İki ülkeyi birbirine yakınlaştıracak!

almanyadan-incirlik-iddiasiTürkiye tarafından izin verildiği iddia edilen İncirlik Üssü için Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier bu adımın iki ülkeyi birbirine yakınlaştıracağını belirtti. Fakat çıkan tüm haberlere karşı Türkiye bu konu da kesin ve net bir açıklama yapmadı. Dolayısıyla iddia edilen bu haber henüz doğrulanmadı.

Alman vekil İncirlik’ten eli boş döndü

Türkiye’nin İncirlik yasağına aldırış etmeden Türkiye’deki askerlerini ziyarete gelen Alman vekil Christian von Stetten eli boş döndü. Ziyaret için gittiği İncirlik’ten geri çevrildi.Almanya’nın 1915 olaylarını Ermeni Soykırımı olarak tanımasının ardından İncirlik Üssü ziyaretine yasak kondu. Türkiye aldığı bu kararla Alman vekillerini İncirlik’te istemediklerini belirtti. Ve bu karara aldırmadan Türkiye’ye ziyarete gelen Alman vekil Christian von Stetten, İncirlik’ten geri çevrildi.incirlik-ussu-almanİncirlik Üssü’ne ziyarete gidecek olan Alman vekillerine “Askeri bölgelere siviller giremez” gerekçesiyle müsaade etmezken, CDU Milletvekili Christian von Stetten bu gerekçeyi hiçe sayarak  İncirlik’te bulunan Alman askerlerini ziyarete geldi. Fakat Alman vekil İncirlik Üssü’ne alınmadı. Christian von Stetten ise NATO görevi kapsamında İncirlik’te bulunan Alman askerlerini ziyaret etme hakkına sahip olduklarını ifade etti.

“Resmi davet olmadan ziyaretiniz mümkün değildir”

Yaşanan bu olaylara karşı Türk yetkililer, “Resmi davet olmadan ziyaretiniz mümkün değildir” dedi.