DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basınından bomba Türkiye açıklaması

Alman basınından bomba Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları gündemin en konuşulan konusu oldu. Daha sonrasında ise Alman basınından bomba Türkiye açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yaptığı açıklama Alman basının da büyük yer kapladı. Erdoğan bu açıklamasında “Almanya’da Nazizmin bittiğini sanıyordum, hala devam ediyormuş” demişti. Bekir Bozdağ ile Nihat Zeybekci’nin toplantılarının iptal edilmesinin ardından iki ülke arasındaki gerginlik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları gündemin en konuşulan konusu oldu. Daha sonrasında ise Alman basınından bomba Türkiye açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yaptığı açıklama Alman basının da büyük yer kapladı. Erdoğan bu açıklamasında “Almanya’da Nazizmin bittiğini sanıyordum, hala devam ediyormuş” demişti. Bekir Bozdağ ile Nihat Zeybekci’nin toplantılarının iptal edilmesinin ardından iki ülke arasındaki gerginlik devam etti. Programların iptalinden sonra Erdoğan bu açıklamayı yapmıştı. Erdoğan’ın konuşması sonrası Alman basını bomba açıklamalarda bulundu.

Alman basınından bomba Türkiye açıklaması

Alman Bild gazetesi konu ile ilgili olarak, “Almanya’daki Türkler de, Erdoğan’ın Nazi Söylemini Dehşetle Karşıladılar” başlığında haber verdi. Haberin içeriğinde ise Angela Merkel’in Erdoğan’ın bu açıklamalarını reddediği yazıyordu. Angela Merkel’in yanı sıra çok sayıda Alman siyasetçide konuyla ilgili açıklama yaptı. Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder’in (CSU), “Türk Cumhurbaşkanının Nazi suçlamalarını kınıyorum. Sözlerini geri almalı ve özür dilemeli” dedi.

Die Welt: “Ciddi görüş ayrılıkları ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, haksız Nazi benzetmesine rağmen, Almanya’da düşünce ve toplantı özgürlüğü geçerlidir”

Focus: “Türkiye ateşle oynuyor”

Kölner Express:  “Size bir hediyem var, halkın adamı Erdoğan’ın selamını getirdim”

Spiegel Online: “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Salı akşamı Hamburg’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi için konuşma yapacak”