DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basınının en önemli 4 haberi

Alman basınının en önemli 4 haberi

Alman basını 13 Aralık 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..\r\n\r\n
Alman basını 13 Aralık 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..Alman basını geçtiğimiz akşam İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısı ile güne başladı. İşte öenmli gazetelerin konu ile ilgili yer verdikleri o haberler..

ALMAN  BASINI

Stuttgarter Nachrichten

“Türkiye’ye dayanışma gösterilmelidir. Kürt milliyetçiler tarafından düzenlenmiş olabileceği tahmin edilen yılın dördüncü ağır terör saldırısı karşısında, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerde ortaya çıkan güncel pürüzler önemini kaybediyor. Ancak Erdoğan’ın ülkesindeki Kürtlere yapılan muameleyi geçen yıldan bu yana ‘askerileştirmesinin’ ve HDP’li milletvekillerini baskı altına almasının ne kadar yararlı olacağını düşünmesi gerekir. Bu politika terörü meşrulaştırmaz. Ama teröristleri çevrelerinden koparıp tecrit etmeyi zorlaştırır. Erdoğan’ın tutumu bu nedenle yanlıştır.”

Südwest Presse

“Erdoğan Türkiye’yi kendi teveccühü ile yönetilen bir ülke haline getirme hedefinden tek milimetre dahi sapmıyor. Bu nedenle de İstanbul’u yeniden vuran yüreksiz ve menfur teröre adeta davetiye çıkarıyor. 39 can alan bombalara hiçbir haklı gerekçe gösterilemez. Ancak Erdoğan’ın ‘düşmanın çok daha ağır bedel ödeyeceği’ mealindeki sözleri şiddeti tırmandıracak ve her iki taraf da daha fazla can kaybedecektir. Tarafların barışmaya yanaşmamasının bedelini saldırılarda hayatını kaybedenler ödüyor.”

Frankfurter Rundschau

“İstanbul’daki son terör saldırısı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarının terörü dindirmeyip aksine teşvik ettiğini bir kez daha gösterdi. Ülkenin güneydoğusunda ve sınır ötesinde PKK’nın üzerine daha enerjik bir şekilde gidip, Suriye’deki iç savaşa müdahale ettikçe, rejimine gösterilen direniş daha da şiddetlenecektir. Erdoğan PKK ile görüşmelere başlamaz ve Suriye’de özerk Kürt bölgesi kurulmasını kabul etmez ise, ülkesindeki iç savaş daha da şiddetlenebilir.”

Hannoversche Zeitung

“İstanbul katliamından sonra hükümet halkı birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırıyor. Gerçek ise Türkiye’nin derin bir bölünmüşlük içinde olduğunu gösteriyor. Kürt meselesinin ülkeyi tamamen yırtılmaya sürükleme tehlikesi var. Gelişmeler Türkiye’nin geleceği açısından hiç de umut verici değil. Ancak Beşiktaş’taki bombalı saldırılar Türkiye’nin Avrupalı ortakları için de ‘uyan borusu’ olmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt politikasına, giderek otoriterleşmesine ve başkanlık sistemine geçişle ilgili planlarına katılmamak gerekse bile Türkiye terörle mücadelesinde Avrupa’nın tam dayanışmasını ve aktif desteğini hak etmektedir. Aynı zamanda PKK’nın ‘özgürlük hareketi’ olarak yüceltilmesine son verilmeli ve PKK’ya Avrupa Birliği’nin nitelendirmesi doğrultusunda, ‘yasaklanmış terör örgütü’ muamelesi yapılmalıdır.”