DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman Bild gazetesi bu hakaretin bedelini pahalı ödeyebilir

Alman Bild gazetesi bu hakaretin bedelini pahalı ödeyebilir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Alman Bild gazetesine hakaret davası açmayı planlıyor. Basın Dairesi’nden gönderilen bildiriye göre Zeybekçi, gazetedeki bir ifadeyi hiçbir şekilde kabul edilemez ağr bir hakaret ve öfke verici bir saldırı olarak değerlendiriyor. Söz konusu hakaretin bir haberde geçen ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en sadık bekçi köpeği’ ifadesi olduğu tahmin ediliyor. BİLD AÇIKLAMA YAPMAKTAN

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Alman Bild gazetesine hakaret davası açmayı planlıyor. Basın Dairesi’nden gönderilen bildiriye göre Zeybekçi, gazetedeki bir ifadeyi hiçbir şekilde kabul edilemez ağr bir hakaret ve öfke verici bir saldırı olarak değerlendiriyor. Söz konusu hakaretin bir haberde geçen ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en sadık bekçi köpeği’ ifadesi olduğu tahmin ediliyor.

BİLD AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINIYOR

Bild gazetesi ise davayla ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçınıyor. Sadece Axel Springer’în şirket iletişimi müdürü Edda Fels, “Şayet Bild’e karşı hukuki bir girişimde bulunulmuşsa bunu elbette gözden geçiririz” ifadesini kullanmakla yetindi.

HUKUKİ SÜREÇ SONUNA KADAR TAKİP EDİLECEK

Zeybekçi ise haberde yer alan ifadelerin Türkiye’nin tamamına ynelik seviyesiz hakaretler olduğunu söylüyor ve ilgili yayına karşı hukuki adımların atıldığını, sonuna kadar da takip edileceğini dile getiriyor.

Ekonomi bakanı geçtiğimiz hafta sonu Köln ve Leverkusen’da iki programa katılmış ve vatandaşlara referandum ‘Evet’ oyu kullanma çağrısında bulunmuştu. Ancak Zeybekçi’nin iki programı belediyelerin sözleşmeleri güvenlik önlemleri sebebiyle iptal edilmişti. Aynı durum Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da başına gelmiş ve iptaller iki ülkenin üst düzey devlet adamları arasında söz düellosuna sebep olmuştu.

GABRIEL’DEN ÇAVUŞOĞLU’NA: HUKUK VE ADAP DIŞINA ÇIKMA!

Geçtiğimiz günlerde programı iptal olduktan sonra ‘Beni kimse durduramaz!’ diyerek başka bir yerde konuşma imkanı bulan Çavuşoğlu bugün de Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile görüştü. Görüşmenin dostane, dürüst ama sert geçtiğini ifade eden Gabriel, özellikle Çavuşoğlu ve Erdoğan’ın birbirini tekrar eden Nazi benzetmeleri üzerinde durduklarını söyledi. Alman dışişleri bakanı Çavuşoğlu’na Almanya’da Nazi benzetmelerinde bulunmanın yasak olduğunu anlatmış. Almanya’nın dünyanın en özgür ve demokratik ülkelerinden biri olduğunu hatırlatan Gabriel, bununla birlikte aşılmaması gereken sınırların da olduğunu söylemiş. Basın toplantısında da aynı konuya değinen bakan, “Ülkemizde konuşmak isteyenlerin hukukun ve adabın kurallarını korumalı” dedi.

Gabriel basın toplantısında Almanyalı Türklere de seslendi ve anayasa referandumu ile ilgili tartışmaları Almanya’ya taşımamalarını istedi. Gabriel, “Siyasi çatışmaların Türkiye’den Almanya’ya ithal edilmesine göz yumamayız” şeklinde konuştu.