DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman Bild gazetesinden Erdoğan’a hakaret

Alman Bild gazetesinden Erdoğan’a hakaret

Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı Türkiye’ye yönelik haberlerine geniş yer veren Alman Bild gazetesi, Erdoğan’a hakarette bulundu.\r\n

Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı Türkiye’ye yönelik haberlerine geniş yer veren Alman Bild gazetesi, Erdoğan’a hakarette bulundu.Alman Bild gazetesi, Türkiye’de yaşanan olay ve kişilere oldukça büyük yer verdi. Gazetenin ‘Diktatör Erdoğan’ şeklindeki skandal başlığı ile yankı uyandırdı. Geçtiğimiz günlerde HDP’li vekillere karşı yapılan operasyonda tutuklanan isimler hakkında yazılan haberde, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona da değinildi.

‘Cumhurbaşkanı gittikçe diktatörleşiyor’

Bild gazetesinin Türkiye’deki yaşanan olayları hedef alan haberinde, “Gece yarısı muhalif politikacılar gözaltına alındı. Ve yine bir patlama (Diyarbakır). Türkiye iç savaşa sürükleniyor. Cumhurbaşkanı gittikçe diktatörleşiyor. 15 Temmuz darbesinden beri 36 bin şüpheli gözaltına alındı. Hapishaneler doldu taştı. İktidar karşıtı herkes gözaltına alınıyor; darbe karşıtı olanlar bile…” şeklinde skandal açıklamalar yer aldı.

TÜRKİYE’YE MÜDAHALE EDİN

Bild Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi ve HDP’li milletvekillerine yapılan operasyonlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere karşı savaş açtığını iddia etti. Ve “Türkiye bu denli bir iç savaşa sürüklenmemişti ve Avrupa kararını vermek zorundadır.” dedi.alman-bild-erdogan

Cumhuriyet Gazetesi operasyonuna Amerika’dan tepki

Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon büyük yankı buldu. Bir bomba açıklamada Amerika’dan geldi.

Amerika : ‘Derin bir endişe duyuyoruz!’

amerikaAmerika Dışişleri Bakanlığı, dün sabah yapılan Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon hakkında bomba açıklamada bulundu. Amerika, Türkiye’de basın kuruluşlarına karşı yapılan operasyonlar için ‘derin bir kaygı’ duyduklarını ifade etti. Konu ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyon hakkında soruları yanıtladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ’Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında bulunan isimleri ortaya çıkarma çabasına saygı duyuyoruz. Ancak ABD, Türkiye’de muhalif basına yönelik resmi baskının artışı konusunda derin endişe duyuyor’’ dedi.