DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman mahkemesinden PKK yöneticisine terör suçundan üç yıl hapis

Alman mahkemesinden PKK yöneticisine terör suçundan üç yıl hapis

Almanya’da bir dönem terör örgütü PKK’nın ‘Mitte’ (orta) bölgesi yöneticisi olan ‘Kerim’ kod adlı Ahmet Ç. Üç yıl hapse mahkum oldu. Alman hakimler Ç.’nin PKK içindeki üst düzey konumundan yola çıkarak bu kararı verdi.Almanya’da bir PKK’lı terör örgütüne üye olduğu gerekçe gösterilerek üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Düsseldorf Yüksek İdare Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan

Almanya’da bir dönem terör örgütü PKK’nın ‘Mitte’ (orta) bölgesi yöneticisi olan ‘Kerim’ kod adlı Ahmet Ç. Üç yıl hapse mahkum oldu. Alman hakimler Ç.’nin PKK içindeki üst düzey konumundan yola çıkarak bu kararı verdi.Almanya’da bir PKK’lı terör örgütüne üye olduğu gerekçe gösterilerek üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Düsseldorf Yüksek İdare Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 52 yaşındaki PKK’lı Ahmet Ç.’yi Haziran 2013’ten Temmuz 2014’e kadar ‘Kerim’ kod adını kullanarak Almanya’nın ‘Mitte’ (Orta) bölgesini yönetmiş olmakla suçladı.

ALMANYA’NIN MITTE BÖLGESİNİN YÖNETİCİSİYMİŞ

Ahmet Ç., Duisburg, Bonn, Köln, Bielefeld, Essen, Bochum, Dortmund ve Düsseldorf’u kapsayan bu bölgede terör örgütünün propaganda, örgüt ve personel işlerini koordine etmiş.PKK’lı teröriste bu dava 12 Mayıs 2016 tarihinde açılmıştı. 35 duruşma boyunca bu davayı ele alan mahkeme, çok sayıda istihbarat raporunu incelemiş ve Federal Suç Dairesi’nin soruşturma memurlarını şahit olarak dinlemiş. Bunun dışında ayrıca Türkiye’deki Kürtlerin durumunu aktarma üzere bir de bilirkişinin görüşlerine başvurulmuş.

FEDERAL SAVCILIK İŞLEDİĞİ SUÇ İÇİN DÖRT SENE HAPİS İSTİYORDU

Federal Savcılık duruşmalar esnasında ceza olarak dört yıl hapis cezası istiyor, ancak PKK’lı teröristin avukatı beraat kararı için ısrarcı davranıyordu. 17 Ocak tarihinde son kez suçlamalar karşısında konuşan Ahmet Ç., hiçbir zaman şiddet kullanmadığı gibi şiddet çağrısında da bulunmadığını ileri sürmüştü.

MAHKEME PKK’YI TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASININ BİR ÜRÜNÜ OLARAK GÖRDÜ

Ancak hâkimler, Ç.’nin terör örgütündeki üst düzey konumunu ve bu örgütün özelllikle tehlikeli bir yapıya sahip olmasını dikkate aldı. Fakat hâkimler, Ahmet Ç.’nin lehine olacak başka ayrıntıları da dikkate aldı. Hakimlere göre Ç. bu görevi yürüttüğü esnada Türk hükümeti ile PKK arasında ateşkes anlaşması vardı ve bu sayede PKK’nın saldırıları asgariye düşmüştü. Ayrıca Ç.’nin eylemlerinin arka planında Türkiye’de onyıllardır süren Türk-Kürt çatışması vardı ve bu çatışmadan dolayı ailesi ile birlikte mağdur duruma düşen Ç. Kürt halkının menfaati için yola çıkmıştı.PKK, Almanya’nın yanı sıra tüm AB üyesi ülkelerde ve ABD’de terör örgütü olarak kabul ediliyor.Bu ayın başında Fransa‘da da dört PKK’lıya hapis cezası verilmişti.