DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman malı Alpecin marka şampuan Çin’de kapışılıyor

Alman malı Alpecin marka şampuan Çin’de kapışılıyor

Saçı döküleceğine ömründen ömür vermeye razı olan Çinli erkekler, Alman marketlerinde şampuan bırakmadı. Kurtarıcıları ise bir Dr. Wolff ürünü olan Alpecin. Çinli erkekler internet üzerinden bu ürünü almak için sıraya girmiş durumda. Çinliler, Almanya’da kozmetik ve reçetesiz ilaç ürünlerinin satıldığı marketlerdeki bir ilaca adeta hücum ediyor. Bebekler için üretilen süt tozundan sonra Çinliler şimdi de

Saçı döküleceğine ömründen ömür vermeye razı olan Çinli erkekler, Alman marketlerinde şampuan bırakmadı. Kurtarıcıları ise bir Dr. Wolff ürünü olan Alpecin. Çinli erkekler internet üzerinden bu ürünü almak için sıraya girmiş durumda.

Çinliler, Almanya’da kozmetik ve reçetesiz ilaç ürünlerinin satıldığı marketlerdeki bir ilaca adeta hücum ediyor. Bebekler için üretilen süt tozundan sonra Çinliler şimdi de Alpecin marka erkek şampuanına dadanmış durumda. Öyle ki pek çok markette bu şampuanın olduğu raflar bomboş.Şampuanın geçtiğimiz birkaç ay içinde alışılmadık bir şekilde atış rekorları kırmasının sebebini markayı üreten Dr. Wolff şirketinin sahibi Eduard Dörrenberg de ilk önce anlayamamış. Durumu araştıran Dörrenberg nihayet şunu anlamış: Dr. Wolff Çin’deki televizyonlarda bu ürünün reklamını yaptığında Almanya’daki satışlar tavan yapıyor.

ALMANLAR ÇİNLİ ERKEKLERİN ALPECİN TUTKUSUNU KEŞFETTİ

İnternet üzerinden küresel alışveriş yapmayı keşfeden Çinliler, ebay tarzı internet platformları üzerinden bu ürünü çok daha ucuza satın alıyorlar. Çünkü şampuan Çin’de iki kat daha pahalı. Çin’de Alpecin için 10 Euro ödeyen Çinliler, Almanya’dan getirttiklerinde bu fiyat 5 Euro’ya düşüyor. Bu da demek oluyor ki marketlerdeki rafları boşaltanlar Çinliler değil, aksine Çinli erkeklerin Alpecin tutkusunu keşfeden Almanlar.Bu yüzden dm ve Rossmann gibi marketlere fotoğraf çekmek için eskisi gibi Çinliler değil Almanlar giriyor ve talebin arttığı zamanlarda şampuan resmi çekip internete yüklüyor. Durumdan Çinliler de memnun Dörrenberg de. “Küresel ticaret böyle bir şey” diyen işadamı, Alman müşterilere de yetecek kadar ürünlerinin olduğunu söylüyor ve kendi fabrikalarına ait orijinal ürünler satıldığı sürece bir sorun görmediğini anlatıyor.

ÇİNLİ ERKEKLER DÖKÜLMEYEN SAÇ İÇİN ÖMRÜNDEN ÖMÜR VERMEYE RAZI

Peki Çinli erkeklerin Alpecin tutkusu nereden kaynaklanıyor? İzahı çok basit. Uzak Asya ülkelerinde erkeklerin dolgun saça karşı büyük bir zaafı var. Dörrenberg, yaptırdığı bir anket sayesinde bu zaafın nerelere kadar vardığını ortaya koymuş. Araştırmaya göre Çinli erkekler saçları dökülmediği takdirde ömürlerinden birkaç yılın eksilmesine bile razı.Bunun bir sonucu olarak Dr. Wolff’un yıllık cirosu geçen yıl 290 milyon Euro’ya çıkmış. Bu firmanın şampuandan bir yıl öncesine göre 15 milyon Euro daha fazla kazandığı anlamına geliyor. Dörrenberg, 2016 yılının bir geçiş dönemi olduğuna inanıyor ve bu yıl çok daha fazla kazanmak için çalışacaklarını söylüyor. Bu da televizyon reklamlarında bol bol arz-ı endam eden laboratuvar şefi Dr. Klenk’in uzun bir Uzak Asya turuna çıkacağı anlamına geliyor.

ÇİNLİLER SÜT TOZU SKANDALINDA DA ALMANYA’DAKİ RAFLARI BOŞALTMIŞTI

Bir süre önce Çin’de yaşanan süt tozu skandalından sonra reçetesiz ilaç ve kozmetik ürünler satılan dm ve Rossmann’ın raflarında süt tozu kalmamıştı. Çinliler yine internet üzerinden Alman mallarına hücum etmişlerdi.