DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman okullarında DİTİB görevlendirilmesin!

Alman okullarında DİTİB görevlendirilmesin!

Cem Özdemir, bir radyoya verdiği müzakere de Alman okullarında verilen din derslerinde DİTİB ve resmi devlet kuruluşları görevlendirilmesin dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, DİTİB’in siyasi bir kuruluş olduğunu ve doğrudan Ankara’dan direktif aldığı için Alman okullarındaki din dersleriyle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ve benzeri devlet kurumlarının görevlendirilmesinden rahatsız olduğunu açıkladı.

“Din dersleriyle DİTİB ve devlet kurumları görevlendirilmesin”

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ‘Deutschlandfunk’ radyosuna konuştu. Özdemir Alman okullarında verilen din dersleriyle DİTİB ve benzeri resmi devlet kurumlarının görevlendirilmemesini istedi.Özdemir, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin siyasi bir kuruluş olduğunu belirtirken doğrudan Ankara’dan talimat aldığını belirtti. Alman milletvekili diyanetin yurtdışındaki faaliyet zincirinin ‘ilk halkasının’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.Özdemir şöyle konuştu: “Bu gibi kuruluşlara devlet anlaşmasıyla değer verilir, dini cemaat oldukları resmen kabul edilir ve okullarımızda İslam din dersi vermeleri sağlanırsa, dürüst olup Erdoğan’ın okullarımıza da girdiğini teslim etmemiz gerekir.”

“Türkiye’ye Avrupa yolunun AB tarafından kapatılmadığını göstermeliyiz”

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme konusu hakkında da konuştu. Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin askıya alınmasından yana olduğunu söyleyen Özdemir sözlerine böyle şöyle etti; “Gerçi mevcut rejim insan haklarını ve demokrasiyi ayaklar altına alıyor. Ancak Türkiye’de yeniden demokratların iktidara gelmesi durumunda bizler de Türkiye’ye Avrupa yolunun AB tarafından kapatılmadığını göstermeliyiz.cem ozdemir