DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman otomobil devini Peugeot satın aldı

Alman otomobil devini Peugeot satın aldı

Amerikalı General Motors şirketinden yapılan açıklama da ‘Alman otomobil devini Peugeot satın aldı’ haberleri yer aldı.Konu ile ilgili olarak Amerikalı General Motors şirketi bir açıklamada bulundu. Şirketin yazılı açıklamasında Opel ve Opel’in Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Vauxhall, Peugeot Citroen grubuna katılacağını aktardı.  Opel ve Vauxhall’ın, PSA’ya katılmasıyla birlikte grubun Avrupa’daki ikinci büyük otomobil üreticisi firma olması

Amerikalı General Motors şirketinden yapılan açıklama da ‘Alman otomobil devini Peugeot satın aldı’ haberleri yer aldı.Konu ile ilgili olarak Amerikalı General Motors şirketi bir açıklamada bulundu. Şirketin yazılı açıklamasında Opel ve Opel’in Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Vauxhall, Peugeot Citroen grubuna katılacağını aktardı.  Opel ve Vauxhall’ın, PSA’ya katılmasıyla birlikte grubun Avrupa’daki ikinci büyük otomobil üreticisi firma olması bekleniyor.

Alman otomobil devini Peugeot satın aldı

Alman otomobil devini Peugeot satın aldıPSA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares ise “Opel/Vauxhall ile güçlerimizi birleştirmekten dolayı gurur duyuyoruz ve bu büyük şirketi geliştirmeye devam etme hususuna derinden bağlıyız.” dedi. Bunun yanı sıra bir de alınan bu kararın markayı daha yukarılara taşınmasına yardımcı olacağını ifade etti. GM Üst Yöneticisi (CEO) Mary T. Barra da bu karardan memnun olduğunu dile getirdi.

Mercedes, yangın tehlikesi gördüğü 1 milyon aracı geri çağırdı

Almanya’nın önde gelen otomotiv devlerinden Daimler, dünya çapına yüzbinlerce Mercedes marka aracı motor çalıştırıldığında aşırı sıcaklık veya yangın oluşabileceği ihtimaline binaen geri çağırdı. Elde edilen bilgilere göre ABD’de 308 bin, Almanya’da ise yaklaşık 150 bin otomobil Daimler’e iade edilecek.Diğer ülkeler de hesaba katıldığında kaç aracın üretici şirkete iade edilmesi gerektiği konusunda henüz net bir bilgi yok. Bu sayının dünya çapında 1 milyonu geçebileceği tahmin ediliyor. Daimler ABD’nin trafik kontrol kurumu NHTSA’ya önce yaklaşık 354 bin araçtan bahsetmiş, ancak bu sayı daha sonra 308 bin olarak düzeltildi.