DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman polisinden sağduyu çağrısı

Alman polisinden sağduyu çağrısı

Köln’de düzenlenecek olan ’24. Kürt Kültür Festivali’ne izin vermeyen Köln Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

Köln’de düzenlenecek olan  ’24. Kürt Kültür Festivali’ne izin vermeyen Köln Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.3 Eylül’de yapılacak olan  ’24. Kürt Kültür Festivali’ Köln Emniyet Müdürlüğü’nün engeline takıldı. Köln Emniyet Müdürlüğü bu gösteri için terör örgütü mensuplarına izin verdi. Köln Emniyet Müdürlüğü’nün festivale dur demesinin ardından tartışmalar başladı. Büyüyen tartışmalar ve tepkiler karşısında Alman polisi neye uğradığını şaşırdı.Köln polisi ’24. Kürt Kültür Festivali’nin iptal edilmesinin ardından yapılan basın açıklamasının sosyal medya üzerinde büyük rağmet gördüğü ve bir gün içerisinde tam 250 bin kez okunduğu belirtti. Bunun ile birlikte paylaşımın altına ‘duygusal’ yorumlar yapıldığının altını çizdi. Köln polisinin paylaştığı yazılı açıklamaya gelen tepkilerin hakaret derecesine vardığı ve bunların suç unsuru oluşturabileceğinin altını çizdi. Köln polisi alınan bu karara herkesin saygılı ve sağduyulu davranması gerektiğini vurgulayarak vatandaşlara çağrı da bulundu.

Almanya PKK’nın o festivaline dur dedi

Nürnberg’de Türk vatandaşı bıçaklandı

 Almanya’da düzenlenmesi planlanan PKK’nın o festivaline izin verilmedi. Festival güvenlik riskinin olduğu gerekçesiyle iptal edildi.Almanya’nın Köln kentinde PKK’nın düzenleyeceği etkinliğe son dakika ayarı verildi. Terör örgütü PKK’nın yapacağı etkinliğin güvenlik riski oluşturması nedeni ile iptal edildiği belirtildi. Alınan bu kararın hemen sonrasında Köln polisi basın toplantısı düzenledi. Köln polisi yaptığı basın toplantısında “Öcalan için özgürlük” sloganıyla düzenlenmesi planlanan etkinliğin yüksek güvenlik riski oluşturduğu için iptal edildiğini” belirtti.Köln’de yapılması planlanan bu etkinlikte  PKK terör örgütünün sözde lider kadrosundan bazı isimlerin video görüşmesi ile katılım sağlanacağı iddia edilmişti.