DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman taksiciler şehit aileleri için harekete geçti

Alman taksiciler şehit aileleri için harekete geçti

Almanya’da taksicilik yaparak geçimini sağlayan bir grup Türk, 15 temmuz şehitlerinin ailelerine destek olmak için kampanya başlattılar.\r\n\r\n

Almanya’da taksicilik yaparak geçimini sağlayan bir grup Türk, 15 temmuz şehitlerinin ailelerine destek olmak için kampanya başlattılar. Alman taksicilerinden destek yardımı..Temmuz ayında meydana gelen darbe girişiminde görevi olmadığı halde sokaklara dökülen ve vatanı uğruna hayatını kaybedenler şehitler Almanya’da unutulmadı. Almanya’nın Köln kentinde taksicilik yaparak gelirini sağlayan bir grup şehit aileleri için harekete geçti. Ve onlar için  ‘15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’ başlattı. Aralarında topladıkları 6 bin 320 avroyu Ziraat Bankasına yatırdılar. Gazetecilere yapılan açıklamada 15 Temmuz için hain bir saldırı olarak nitelendirdi.

Alman taksici Erdem Bey’in yorumu

Taksicilerden biri olan Erdem bey, “Vatanımıza bir saldırı oldu ve bu saldırı Elhamdülillah püskürtüldü. Tabii burada canını, malını ortaya koyan polisimize, askerimize ve bütün sivil kardeşlerimizin hatıralarına sahip çıkmak adına bizler de bu yardım kampanyasını gerçekleştirdik. Vatan, millet sevdalısı taksiciler olarak şehitlerimizin geride kalan emanetlerine sahip çıkmak istedik” dedi. Bunun yanı sıra sadece Türkiye’de değil tüm ülkelerde bu tarz saldırı ve darbe girişimlerini en sert şekilde kınadıklarını ifade etti. Ve “Kölnlü taksiciler olarak daha önce de yaşanan doğal felaketlerde vatanımızın, milletimizin yanında olduk, her zaman da oluruz. Allah bundan sonra bize bu tür felaketler yaşatmasın” şeklinde sözlerine devam etti.

OHAL süresi uzatıldı!

15 temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelinde uygulanan OHAL süresi 3 ay daha uzatıldı. Bugün toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, temmuz ayından itibaren yürürlükte olan OHAL uygulamasının 3 ay daha uzatıldığını açıkladı. Bunun yanı sıra Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgilide açıklama yapan Numan Kurtulmuş, 4 siyasi partinin katılımı ile komisyon kurulacağını belirtti.

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Numan Kurtulmuş’un o açıklaması;ohal-numan-kurtulmus“Bu dönemde TBMM’nin hayati önemde meselelerle karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürecek, aynı zamanda 2023 ve 2051 hedefleri için atılım ruhuyla hareket edecek. 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının bu ruhla hareket edeceğini biliyoruz. TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.Bakanlar Kurulu’nda dört bakanlığımız sunumlarını gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığımız FETÖ, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede gelinen tabloyu takdim etti. Gerekli düzenlemelerin neler olacağı konusunda görüşlerini paylaştı. Adalet Bakanlığımız çeşitlik konularla ilgili gelişmeleri taşımıştır. Cezaevlerindeki durumun gözden geçirilmesi, darbecilerin yargılanması ve FETÖ lideri FETO’nun Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili yaptılan çalışmalar. Dört dosya FETO’nun iadesiyle ilgili ABD’ye sunuldu. 15 Temmuz’dan sonra tutuklama talebiyle ilgili dosya 10 Eylül’de takdim edildi. ABD’li yetkiler de dosyanın alındığını 23 Eylül’de bildirdi. Türkiye 15 Temmuz’da darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır. Bu örgütün başındaki kişi FETO’dur. Bu kişininTürkiye’ye iadesiyle ilgili olarak ABD makamlarının sorumluluğunu yerine getirmesi için görüşmeler yapılıyor.”