DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanlara hakaret eden Türk soruşturmadan nasıl kurtuldu?

Almanlara hakaret eden Türk soruşturmadan nasıl kurtuldu?

Hamburg Türk Veliler Birliği yönetim kurulunun eski üyeleriden Malik Karabulut, Almanlara hakaret ettiği için mahkemelik olmayacak. Almanlara ‘köpek ırkı’ dediği için hakkında suç duyurusunda bulunulan Karabulut hakkında devlet savcılığı farklı düşündü ve soruşturma açmadı. SOYKIRIM OYLAMASI YÜZÜNDEN ALMANLARA DEMEDİĞİNİ BIRAKMAMIŞ Karabulut, geçtiğimiz ekim ayında bir Facebook paylaşımında Alman halkına yönelik çok ağır hakaretlerde bulunmuştu. Karabulut’u

Hamburg Türk Veliler Birliği yönetim kurulunun eski üyeleriden Malik Karabulut, Almanlara hakaret ettiği için mahkemelik olmayacak. Almanlara ‘köpek ırkı’ dediği için hakkında suç duyurusunda bulunulan Karabulut hakkında devlet savcılığı farklı düşündü ve soruşturma açmadı.

SOYKIRIM OYLAMASI YÜZÜNDEN ALMANLARA DEMEDİĞİNİ BIRAKMAMIŞ

Karabulut, geçtiğimiz ekim ayında bir Facebook paylaşımında Alman halkına yönelik çok ağır hakaretlerde bulunmuştu. Karabulut’u buna iten sebep ise Alman parlamentosunun 1915 Ermeni Olayları’nı soykırım olarak nitelendirmesi olmuştu. İşletme uzmanı Alman meclisinin bu kararı üzerine şu ifadeleri kullanmıştı: “Almanya denilen bu kahpe bize savaş açtı ve biz hala susuyoruz. Ellerinden hala oluk oluk Yahudi kanı akıyor. Dünyada insanları bu denli hakir gören, katleden ve aşağılayan başka bir halk yok. Bize kötü diyeceksiniz ve biz de susacağız öylemi. Türkiye hala bu köpek ırkından iyilik mi bekliyor. Hiçbir şey bekleme Türkiye, sadece baskı uygula. Bunların kafasında sadece domuzluk var. Allah bunların yaşadıkları yerleri mahvetsin. Bundan sonra başınıza gelecek var, köpek ırkı!”https://www.youtube.com/watch?v=EpBr1YhEoA8

ALMANLAR TOPLUMUN ÇOĞUNLUĞUNU OLUŞTURDUĞU İÇİN HAKARET İMKANSIZ

Karabulut daha sonra bu sözlerinden dolayı özür dilemiş ancak suç duyurusundan kurtulamamıştı. Savcılık ise Karabulut’un sözlerinde halkı kışkırtıcı bir özellik bulmadı. Savcılığın gerekçesine göre saldırıya maruz kalan grubun dışarıdan farkedilebilir bir farklı özelliğe sahip olması gerekiyor. Ancak Almanlar deyince toplumun tamamı içinde kendini belli eden farklı bir grup anlaşılmıyor. Almanlar grubunu özel bir grup olarak görmeyen savcılık Alman vatandaşı olan herkesin toplumun bir parçasını değil, tamamını oluşturuyor ve Almanları bir bütün olarak aşağılamak mümkün değil.

AfD KANUN DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİ

Popülist sağ pari Almanya İçin İttifak (AfD) ise savcılığın suç duyurusunu reddetmesini skandal ama beklenen bir karar olarak değerlendirdi. AfD’ye göre kanundaki halkı kışkırtma maddesinin somutlaştırılması gerekiyor ki Almanlara atılan iftiralar cezalandırılabilsin. AfD’nin buna ilişkin bir dilekçesi ise diğer bütün partiler tarafından reddedildi.